New York bekrefter svineinfluensa

Åtte gymnaselever har fått sykdommen.

Svineinfluensaen sprer seg, og i Mexico ber man - denne unge kvinnen bærer på et bilde av Mexicos skytshelgen Guadalupe.

Åtte skoleelever i New York har fått bekreftet at de er smittet av det nye svineviruset.

To personer ble lørdag diagnostisert med den nye svineinfluensaen i Kansas i USA. Kilde for informasjonen er helsemyndighetene i delstaten.

Fra New Yorks helsemyndigheter ble det i går rapportert om at åtte personer antagelig er smittet av viruset der. Disse åtte er nå bekreftede svineinfluensa-tilfeller.

Til sammen er nå 19 personer i USA bekreftet smittet av det nye viruset.

Bekreftet søndag

I morgentimene lørdag kom meldingen om at 75 skolelever på den private St. Francis Preparatory School i Queens i New York hadde symptomer og ble sjekket, ifølge New York Times.

Flere av de smittede elevene har vært på ferie i Mexico. En rekke av badebyene i landet er yndede utfartssteder for amerikanske studenter som reiser dit i vinterferien. Tusenvis av amerikanere tilbrakte deler av mars måned i Mexico, i den perioden man antar at influensaen brøt ut.

Krisemøte

Under et ekstraordinært møte i Verdens helseorganisasjon (WHO) lørdag ble det vurdert å erklære internasjonal medisinsk unntakstilstand, noe som blant annet kan føre til stengning av grenser og handelsrestriksjoner.

Men møtet endte uten at det ble tatt noen beslutninger, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

WHO vil fortsette med å overvåke situasjonen, men det er ikke planlagt nye møter om saken.

Dødstall stiger

Foreløpig er det meldt om bekreftede tilfeller av svineinfluensa i Mexico og USA.

**Det rapporteres imidlertid om mulige smittetilfeller i

Les også

Frykter svineinfluensaen har kommet til New Zealand

Storbritannia og

Les også

Mistanke om svineinfluensa i Frankrike

blant folk som har vært på reise i Mexico og USA.**

Også en israelsk mann mistenkes for å være smittet av svineinfluensa.

I Mexico frykter myndighetene at over 80 mennesker har dødd etter å ha blitt smittet av svineinfluensa, og 1300 mennesker kan være smittet, i føklge de siste tallene fra landet.

Tilfeller av svineinfluensa

Rosa markører: mulige tilfeller. Lilla markører: bekreftede tilfeller. Markører uten svart prikk: dødsfall. Kart og innhold er hentet fra ekstern kilde, se full versjon her. Aftenposten tar ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsteder.
Mange setter sin lit til høyere makter etter utbruddet av den nye svineinfluensaen.