Catalonias myndigheter gir ikke klart svar på selvstendighetsspørsmålet

Catalonias president Carles Puigdemont har sendt et brev til myndighetene i Madrid der han ikke svarer klart på om regionen har erklært selvstendighet.

Catalonias president Carles Puigdemont

Myndighetene i Madrid har bedt de katalanske regionmyndighetene om å gi et klart svar på om regionen har erklært seg selvstendig eller ikke.

Det skjedde etter at president Puigdemont tirsdag antydet en uavhengighetserklæring, men utsatte den i håp om dialog med spanske sentralmyndigheter.

Les også

Spania-kjenner: – Piffen gikk liksom ut av Catalonias revolusjon

I et brev sendt til den spanske regjeringen ber Carles Puigdemont nok en gang om dialog, men svarer ikke direkte på spørsmålet om Catalonia har erklært seg uavhengig.

– Vårt tilbud om dialog er oppriktig ment på tross av alt som har skjedd, skriver Puigdemont i brevet.

Puigdemont foreslår at han og statsminister Mariano Rajoy møtes så fort som mulig, og at dialogen løper de neste to månedene.

Rajoy sa i forrige uke at det er umulig å holde en dialog med noen som bryter loven. Han anklaget også regionmyndighetene for å ha forsøkt å skaffe seg falsk legitimitet ved hjelp av demonstrasjoner og stemplet dem som en gjeng aktivister.

For drøyt to uker siden avholdt regionmyndighetene en folkeavstemning om uavhengighet, der om lag 90 prosent sa ja til løsrivelse, men kun 43 prosent av velgerne deltok.

Regjeringen i Madrid og spansk rettsvesen har erklært folkeavstemningen for grunnlovsstridig, og spansk politi ble satt inn for å stanse den. Det endte imidlertid med sammenstøt og kraftig kritikk av spansk politis framferd.