Verden

USA, Kina og Japan i samtale om Nord-Korea søndag

USAs president Donald Trump skal diskutere situasjonen rundt Nord-Korea med Kinas president Xi Jinping og Japans statsminister Shinzo Abe på telefon søndag.

President Donald Trump og hans kinesiske president Xi Jinping under møtet i april, på Mar-a-Lago i Palm Beachi Florida. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

 • NTB

Frustrasjonen har økt hos Trump-administrasjonen ettersom Nord-Korea, tross sanksjoner, trusler og forslag om dialog, nekter å slutte med testing av ballistiske missiler og utvikling av kjernefysiske våpen. I forrige uke uttalte president Trump under besøket av Sør-Koreas president Mon Jae-in at det var slutt på tålmodigheten med Nord-Korea og leder Kim Jong-un, som har som mål å kunne nå amerikansk jord med atomvåpen.

Trump har lenge sagt han stoler på at Kina, som Nord-Koreas fremste allierte, ville kunne legge press på naboen for å få til en løsning, men erklærte i forrige uke at det var mislykket.

Søndag skal Trump snakke med Abe først, klokka 20 lokal tid, og deretter med Xi klokka 20.45.

Sinnet i USA har også økt den siste tiden etter at den amerikanske studenten Otto Warmbier, som ble pågrepet i Nord-Korea for 18 måneder siden, nylig ble returnert til USA i koma og døde få dager etterpå.

Les mer om

 1. USA
 2. Nord-Korea
 3. Kina
 4. Donald Trump
 5. Xi Jinping
 6. Japan

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trump tar imot amerikanere som har vært fengslet i Nord-Korea

 2. VERDEN

  Nord-Korea skjøt opp missil: Trump vil ha strengere sanksjoner

 3. VERDEN

  Trump møter Kim Jong-un

 4. VERDEN

  Historisk Nord-Korea-møte: Paven har troen, men mange er skeptiske

 5. VERDEN

  Japan varsler handling etter nordkoreansk oppskyting

 6. VERDEN

  Sør-Korea bekrefter samtaler om mulig toppmøte