Dette skjedde i Ukraina i natt

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 23. april.

En mann går i nærheten av skadede bygninger i Mariupol, fredag 22. april 2022.

* Enda en massegrav er funnet utenfor den beleirede havnebyen Mariupol sør i Ukraina, ifølge lokale myndigheter. Uttalelsen er basert på analyser av satellittbilder som viser det som byrådet og ordførerkontoret i Mariupol mener er en massegrav med minst 1.000 drepte.

*Myndighetene i Ukraina vil lørdag gjøre et nytt forsøk på å evakuere sivile fra den beleirede og i stor grad ødelagte byen Mariupol.

– Hvis alt går etter planen, vil vi begynne evakueringen rundt klokken 12, skriver visestatsminister Iryna Veresjtsjuk på meldingstjenesten Telegram.

Håpet er å få kvinner, barn og eldre ut av byen. Andre evakueringsforsøk de siste dagene er blitt avlyst fordi det ikke ble enighet om noen avtale med de russiske invasjonsstyrkene. Flere tidligere forsøk på å opprette humanitære korridorer ut fra Mariupol, har brutt sammen.

* FNs generalsekretær António Guterres drar til Ukraina neste uke der han skal møte landets president Volodymyr Zelenskyj og utenriksminister Dmytro Kuleba torsdag. Før det skal Guterres besøke Russland, der han skal møte president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov.

Satellittfoto viser det som skal være flere rader med nye graver som er laget i tilknytning til en kirkegård nær Vynohradne.

* Russiske enheter har befestet stillinger flere steder i Øst-Ukraina det siste døgnet, ifølge en rapport fra den ukrainske generalstaben.

* Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at allierte land endelig har begynt å levere våpen som Kyiv har bedt om. Tusener av liv kan dermed reddes, sier han. Presidenten sier også at krigens skjebne og Ukrainas fremtid avgjøres i kampene mot russiske styrker som nå pågår øst og sør i landet.

* Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal sier han er sikker på at Ukraina kommer til å vinne krigen. Uttalelsen kommer etter et besøk i USA, der han de to siste dagene har møtt USAs president Joe Biden, utenriksminister Antony Blinken og Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

* USA har invitert 40 allierte land til et møte på den amerikanske flybasen Ramstein i Tyskland tirsdag for å diskutere Ukrainas langsiktige forsvarsbehov. Så langt har forsvarsministre og militærtopper fra 20 land, både i og utenfor Nato, takket ja, ifølge Pentagon-talsmann John Kirby.