Wikileaks-Assange hevder han vil publisere nye avsløringer hver uke frem til valget i USA

Wikileaks varsler nye, hemmelige dokumenter hver uke frem til presidentvalget. Samtidig skal nettstedet begynne å ta betaling fra leserne.

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har varslet flere lekkasjer om Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton. Til tross for hva mange trodde, kom det ingen nye avsløringer på tirsdagens pressekonferanse.

Det er ti år siden nettstedet Wikileaks registrerte domenenavnet. Siden da har de offentliggjort ti millioner hemmelige dokumenter.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag hevdet Wikileaks-grunnlegger Julian Assange at de skal markere jubileet med å publisere nye avsløringer hver uke frem til presidentvalget i USA 8. november.

– Vi håper å kunne publisere nye dokumenter hver uke. Alt materiale som er relatert til den amerikanske valgkampen skal ut før 8. november, sa han.

Assange varslet at Wikileaks i løpet av de neste ti ukene vil publisere dokumenter i flere ulike serier. De første avsløringene er planlagt å publiseres allerede denne uken. I løpet av året vil det komme avsløringer om tre store organisasjoner i tre ulike land, ifølge Assange.

– Seriene inkluderer viktig materiale om krig, våpen, olje, Google, den amerikanske valgkampen og masseovervåking, sa han.

Om én måned må du betale for Wikileaks

Samtidig varslet Assange at Wikileaks skal lansere en slags abonnementsløsning på nettsiden. Det betyr at lesere og brukere av lekkasjene i fremtiden vil måtte betale for tjenesten.

– Det er nødvendig for å sikre vår uavhengighet og en forutsigbar inntekt, sa Assange og la til at betalingsmuren lanseres i løpet av en måneds tid.

I forkant av pressekonferansen hadde Wikileaks varslet nye avsløringer om Hillary Clinton, men det kom ingen ny lekkasje tirsdag.

– Jeg forstår at det er enorme forventninger i USA nå. Men dersom vi skal komme med store avsløringer angående USA, så gjør vi ikke det klokken tre på natten, amerikansk tid, sa Assange.

På spørsmål fra salen svarte Assange at han ikke har et ønske om å skade Clintons kampanje.

– Det har vært mye feilsitering av meg, spesielt dette med at jeg ikke liker Clinton eller ønsker å skade henne. Det er ikke sant. Disse ryktene er et resultat av at hennes kampanjearbeidere forsøker å personifisere de lekkasjene vi publiserer. Når det gjelder avsløringene som kommer, mener vi de er betydningsfulle.

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange via video på pressekonferansen for tiårsjubileet til organisasjonen.

Publiserte lydfiler og eposter om Clinton

To ganger tidligere har Wikileaks publisert internt materiale fra Det demokratiske partiet i USA. I en pressemelding i forkant av pressekonferansen avviser Wikileaks at de har tatt parti med Trump i valgkampen. «Dersom vi har viktig, konfidensiell informasjon om Donald Trump eller Hillary Clinton, så vil vi offentliggjøre det», heter det.

I sommer offentliggjorde nettstedet 19.000 eposter til og fra personer innad i partiledelsen. Noen av epostene viste at partiledelsen hadde prøvd å motarbeide Sanders under nominasjonsvalgene, ifølge NTB.

DNCs leder Debbie Wasserman Schultz ble tvunget til å gå av etter avsløringene. Også under Demokratenes landsmøte i juli publiserte Wikileaks materiale fra et hackerangrep mot partiets servere.

Kun timer før president Barack Obama skulle på scenen for å vise sin støtte til Clinton, publiserte Wikileaks 29 lydfiler, som ikke inneholdt noen store overraskelser.