Verden

Trump inviterer til G7-toppmøte på sin private golfklubb

Neste års G7-toppmøte skal avholdes på Donald Trumps private golfanlegg i Florida, opplyser Det hvite hus og legger til at klimaendringer ikke skal diskuteres.

Neste års G7-toppmøte skal holdes på president Donald Trumps golfanlegg Trump National Doral i Florida, opplyser Det hvite hus.
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Neste års møte mellom lederne for G7-landene skal holdes på Trumps Doral-anlegg i Miami 10.–12. juni, opplyser Det hvite hus' fungerende stabssjef Mick Mulvaney torsdag.

– Klimaendringer kommer ikke til å være på agendaen, sier Mulvaney, som avviser at valget av møtested utgjør noen interessekonflikt.

Kunngjøringen kommer i en tid der Trump anklager sin demokratiske rival Joe Bidens familie for å ha hatt personlig vinning av den tidligere visepresidentens politiske embete.

– Ikke egen vinning

Trump lanserte ideen under årets G7-møte i Frankrike, men insisterte samtidig på at han selv ikke ville få egen vinning av å ha toppmøtet på sin private klubb. Mulvaney hevder at toppmøtet vil bli billigere enn hvis det hadde vært arrangert et annet sted.

Dette bildet ble tatt i oktober 2016, da den daværende presidentkandidaten Donald Trump holdt et arrangement for de ansatte på Trump National Doral Miami.

Golfklubben Trump National Doral Miami er Trump-familiens mest innbringende eiendom, ifølge The New York Times.

Trump eier også feriestedet Mar-a-Lago, en drøy times kjøretur nord for Miami.

Han tilbringer ofte helger og ferier der, og Mar-a-Lago har derfor fått tilnavnet Det hvite hus i sør. Trump har tidligere invitert flere verdensledere til et opphold på feriestedet.

Billigere enn andre steder

Det skal bli «dramatisk» billigere å arrangere toppmøtet på Trump- familiens eiendom enn på andre steder, ifølge Mulvaney.

– Det er ikke noen sak her om at han tjener på dette på noen måte, sier presidentens fungerende stabssjef ifølge nyhetsbyrået AP.

Når USA har arrangert dette toppmøtet tidligere, har det vært holdt i Puerto Rico, Williamsburg, Virginia, Houston, Denver, Sea Island, Georgia og Camp David, presidentens offisielle feriested.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Det hvite hus
  3. Donald Trump