Verden

Danmarks prins Joachim operert for blodpropp i hjernen

Prins Joachim (51) har gjennomgått en vellykket operasjon etter en blodpropp i hjernen, opplyser det danske kongehuset.

Prinsesse Marie og prins Joachim ankommer Fredensborg Slot utenfor København, Danmark feirer dronning Margrethes 75-års dag i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB-Ritzau

Operasjonen ble gjennomført på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike, og tilstanden er stabil. Prinsesse Marie er hos ham, ifølge meldingen.

Det danske kongehuset oppgir ikke flere opplysninger, og det er dronningens ønske at familien får ro fra offentligheten under innleggelsen, heter det.

Joachim er dronning Margrethes yngste sønn, og er ett år yngre enn broren, kronprins Frederik.

For et par dager siden feiret prinsens familie at prins Felix, som er sønn av Joachim og grevinne Alexandra (56), fylte 18.

Begivenheten ble markert på slottet Cayx i Frankrike. Både Felix' far, stemor og mor var til stede, viser kongehusets bilder.

51-åringen flyttet til Frankrike i fjor, hvor han begynte på den høyest rangerte lederutdannelsen ved i det franske forsvaret ved militærakademiet Ecolé Militaire, som første danske noensinne.

Men da koronaviruset for alvor rammet i mars, vendte familien raskt hjem for å få testet sønnen prins Henrik, som hadde blitt tungpustet.

I juni opplyste forsvarsdepartementet i København at Joachim blir ny forsvarsattaché i Paris fra 1. september. Utnevnelsen var ledd i innsatsen for å styrke det sikkerhetspolitiske og diplomatiske samarbeidet mellom Danmark og Frankrike.

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Prins Joachim stabil etter operasjon

 2. VERDEN
  Publisert:

  Prins Joachim får ikke varige mén av blodproppen i hjernen

 3. VERDEN
  Publisert:

  Det svenske kongeparet testet negativt

 4. NORGE
  Publisert:

  Hele kongefamilien i sommermodus

 5. NORGE
  Publisert:

  Se bildene: Harald og Sonja markerer 30 år som kongepar: – Vi er dypt takknemlige

 6. VERDEN
  Publisert:

  Meghan og Harrys strid med kongehuset eskalerer