Verden

To brødre lemlestet av bomben

Da moren Liz Norden var på handletur, ringte telefonen: Den ene sønnen hennes fortalte at han hadde mistet et ben under bombeeksplosjonen i Boston. Et par timer senere fikk hun vite at hennes andre sønn også hadde mistet et ben.

 • Halvor Tjønn

Det er lokalavisen Boston Globe som forteller denne dramatiske historien i dag, mens Boston og hele USA fortsatt er i villrede som hvem som sto bak terrorhandlingen under maratonløpet i byen.

Avisen skriver at fembarnsmoren Liz Norden fikk den første dramatiske telefonen fra den ene sønnen mens hun nettopp hadde vært på en handletur i Wakefield, like utenfor Boston.

— Mamma, jeg er hardt såret, sa sønnen til henne i telefonen mens han befant seg i en ambulanse på vei til Beth Israel-sykehuset i byen.

Han fortalte moren at bena hans var blitt forbrent da bomben smalt. Broren hans hadde stått like ved ham, men frem til morgen kunne den sårede sønnen ikke fortelle hvor han var blitt av.

Kastet seg i bilen

Idet hun la på telefonen, hadde Liz Norden kastet seg i en bil for å komme seg inn til Boston sentrum. Der startet en intens jakt på hennes andre sønn. Etter en stund klarte hun å lokalisere ham på et annet av byens sykehus. Det viste seg da at også han hadde fått store skader i bena.

Legene fortalte Liz at begge hennes sønner måtte gjennomgå amputasjon av ett leggben hver, hvilket vil si at amputasjonene måtte skje under kneet.

Les også

78-åringen ble slått i bakken av trykkbølgen, fullførte likevel maratonløpet

Dermed har livet til to av hennes barn, den ene på 31 år og den andre på 33 år, plutselig radikalt forandret seg som en følge av terrorhandlingen denne ettermiddagen i Boston.Fortsatt tirsdag morgen norsk tid hadde Liz Norden ikke fått se til noen av sine to skadede sønner. Legene ved de to sykehusene har ikke tillatt besøk. Boston Globe sier at moren ikke har ønsket å si navnene til sine to sønner uten å ha snakket med dem først.

Omgitt av venner

I timene som er gått siden sønnene ble skadet, har hun vært omgitt av familie og venner. En av dem som er kommet for å trøste henne, er Mike Jefferson, en bekjent av en av de to skadede sønnene. Jefferson deltok under gårsdagens maratonløp, og det var for å se på ham de to sønnene til Liz Norden var møtt opp i målområdet.

Selv hadde Mike Jefferson befunnet seg cirka 400 meter fra målområdet da eksplosjonene inntraff. Han kunne da ikke vite at to av hans venner var blitt stygt skadet.Også venninnen til den ene av de to sønnene ble alvorlig forbrent av bomben i målområdet. De tre tilskuerne har åpenbart stått like ved den åtte år gamle gutten som ble drept da bomben gikk av.

 1. Les også

  Sprengstoffeksperter om Boston-eksplosjonene: Trolig små, hjemmelagede bomber

Rundt 150 personer ble skadet i angrepet, mange har fått alvorlige avrivningsskader. Liz Nordens to sønner ble begge hardt skadet. NTB SCANPIX

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Dortmund er langt fra et enkelttilfelle: Her er ni andre angrep som har rammet idretten hardt

 2. VERDEN

  De flykter fra IS, men er nå like redde for befriernes flybomber

 3. VERDEN

  Minst 80 drept og 350 skadet av bilbombe i Kabul

 4. VERDEN

  29 skadet i eksplosjon på Manhattan, guvernøren kaller hendelsen terror

 5. VERDEN

  Syria: Mistet to koner og seks barn da huset ble bombet

 6. VERDEN

  Bryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte