Bloomberg svidde av 1,6 milliarder på egen kampanje den første måneden

Milliardær Michael Bloomberg brukte 180 millioner dollar den første måneden etter at han ble med i kappløpet for å bli demokratenes presidentkandidat.

Demokratisk presidentkandidaten og tidligere ordfører i New York, Michael Bloomberg, brukte over 1,6 milliarder kroner den første måneden av sin valgkamp.

Summen, som utgjør over 1,6 milliarder norske kroner, er mer enn det de andre demokratiske kandidatene har brukt tilsammen det siste året.

Bloomberg (77) ble sent med i konkurransen om bli den demokratiske kandidaten som vil stille mot Donald Trump i valget til høsten.

Bloomberg er tidligere ordfører i New York og en mektig næringslivsmann, og han har en estimert formue på 60 milliarder dollar – over 550 milliarder kroner. Han er blitt heftig kritisert av konkurrenter, blant dem tidligere visepresident Joe Biden og Bernie Sanders, for å forsøke å kjøpe seg en nominasjon.

  • Vil du bli oppdatert på riksrettssaken mot Donald Trump? Dette skjedde i natt:
Les også

Senatet sier nei til nye vitner. Den endelige dommen faller på onsdag.

Pengebruken kommer frem i en rapport som alle kandidatene må levere til den føderale valgkommisjonen. Der går det frem at Bloomberg har brukt mye penger på TV-reklame og slik etablert seg som en troverdig utfordrer selv om han ennå ikke har deltatt i noen av de store debattene.

Søndag vil TV-kampanjer fra Bloomberg prege sendingene under den årlige Superbowl-finalen sammen med reklame for president Donald Trump. Ingen av de andre demokratiske kandidatene bruker penger reklame i forbindelse med finalen.

Bloomberg har tidligere sagt at han ikke kommer til å stille i de fire første nominasjonsvalgene, som foregår i Iowa, New Hampshire, Nevada og South Carolina.

Planen er i stedet å gjøre store innhugg første tirsdag i mars, den såkalte «supertirsdagen», da det er nominasjonsvalg i 14 delstater, samt blant demokrater som er bosatt i utlandet.