Flere skadet etter kraftig eksplosjon i Norrköping

Flere personer er skadet etter en kraftig eksplosjon i et bolighus i bydelen Hageby i Norrköping i Sverige, opplyser redningsmannskaper til SVT.

Det er ikke kjent hvor mange som er skadet eller deres skadeomfang.

Målet for eksplosjonen var en leder i motorsykkelgjengen «No Surrender», ifølge Aftonbladet.

Politiet vil ikke kommentere hva som kan være motivet bak eksplosjonen, men kilder opplyser til avisen at den var rettet mot en spesiell leilighet og en leder i den kriminelle motorsykkelgjengen.

Sprengladningen som detonerte i en trappeoppgang i boligblokka, ødela døra til en leilighet i andre etasje. En annen dør ble også ødelagt, sier en nabo til avisen.

Flere eksplosjoner den siste uken

Politiet har mistanke om at flere tidligere voldshendelser i Sverige det siste året har vært rettet mot MC-gjengen. Sist dobbeltdrapet utenfor en nattklubb i Norrköping 5. desember.

Ifølge politiet skal personene som har blitt evakuert, blitt kontrollert av ambulansepersonell og det er ikke opplysninger om at noen har blitt fraktet til sykehus, ifølge SVT.

– Det er ingen alvorlige skader, og vi har fått ut alle, sier Lennart Ågren ved redningstjenesten i Östergötland til nyhetsbyrået TT.

Nødetatene fikk melding om eksplosjonen klokka 6.14 onsdag morgen. Eksplosjonen skal ha skjedd innendørs i en trappeoppgang.

I forbindelse med hendelsen er svensk politis nasjonale bombegruppe på vei til Norrköping for å undersøke stedet der eksplosjonen skjedde.

Det har vært flere eksplosjoner i flere boligområder i Sverige den siste uka.

Natt til tirsdag ble en person skadet og rundt 50 personer evakuert etter to eksplosjoner i to boligblokker i Husby og Kista nordvest for Stockholm. Svensk politi opplyste at de undersøker om eksplosjonene har sammenheng med sprengladningen som gikk av utenfor en boligblokk i Östermalm i Stockholm i forrige uke. Ingen ble skadet i den eksplosjonen.