Verden

- Vikernes' kone er satt fri

Varg Vikernes' franske kone er løslatt fra arresten, melder flere medier.

Den 25 år gamle franske kona til Varg Vikernes skal nå være løslatt fra dette fengselet i Brive La Gaillarde. Vikernes selv skal fortsatt være fengslet.
  • Andreas Slettholm
    Andreas Slettholm
    Kommentator

Vikernes franske kone har siden tirsdag sittet i arrest på politistasjonen i Brive-la-Gaillarde sammen med nordmannen.

Nå melder NRK at hun ble satt fri noe etter klokken 21 onsdag kveld. Det skal være kilder i det franske justisdepartementet som opplyser dette til nyhetsbyrået AFP, og politiet i Brive bekrefter det overfor franske medier.

Franske medier, blant annet Le Figaro, melder at Vikernes fortsatt er fengslet, selv om kona er sluppet fri.

Foranledningen til at ekteparet ble pågrepet, var blant annet hennes innkjøp av fire salongrifler. Hun er medlem av en lokal skyteklubb. Tidligere i dag sa Vikernes' forsvarer Julien Freyssinet at innkjøpet var et resultat av ekteparets livsfilosofi.

— Kona har kjøpt våpen fordi ekteparet ønsker å leve utenfor det etablerte forbrukersamfunnet. De ønsker å være selvforsynt og skaffe sin egen mat. Derfor har hun lært seg å skyte, sa Freyssinet, som ikke er forsvarer for kona.

Totalt fem våpen ble beslaglagt på gården der familien bor.

Det var ingen medier på stedet som fikk med seg akkurat da hun slapp ut av fengselet, da hun sannsynligvis tok bakveien. Ekteparets tre barn befinner seg hos den 25 år gamle kvinnens mor.

De to ble pågrepet etter mistanke om planlegging av en terrorhandling. Våpenkjøpet og klart rasistiske ytringer på nettet skal ha vært årsaken til pågripelsen. Den franske påtalemakten sa torsdag at det var snakk om en prenventiv pågripelse, og at etterforskningen ikke har avdekket noe konkret terrormål.

Les også

  1. Ordføreren besøkte familien

  2. De beslaglagte Vikernes-våpnene bæres ut

  3. Le Pen tar avstand fra Vikernes

  4. Vikernes: Hitler og Quisling representerer «guddommelig godhet»

  5. - Varg Vikernes har en kultstatus