Verden

Abe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip

Japans statsminister Shinzo Abe har fordømt det angivelige angrepet på tankskipet Kokuka Courageous nær Hormuzstredet torsdag.

 • NTB

Abe sa til reportere fredag at Japan på det sterkeste fordømmer handlingene som truet et japansk skip, uansett hvem som måtte stå bak.

Tankskipet Kokuka Courageous skal ha blitt angrepet av det besetningsmedlemmer har beskrevet som «flygende objekter». Skipet fraktet metanol til Singapore og Thailand. Alle de 21 filippinerne om bord ble evakuert.

USA var raskt ute med å anklage Iran for å stå bak, mens Iran etter hvert kom på banen og sa anklagene fra USA er et komplott fra Washington og USAs allierte i regionen.

Utenriksminister i Iran, Mohammad Javad Zarif, uttalte i en melding på Twitter fredag morgen at det var mistenkelig at det japanske tankskipet ble angrepet samtidig som Japans statsminister Shinzo Abe var på besøk i Iran.

Abe sier fredag at alle involverte land må unngå konfrontasjoner og avstå fra alle handlinger som øker spenningene. Han lover å arbeide videre for å bidra til å roe gemyttene i regionen.

 1. Les også

  Begge parter anklager hverandre. Hvem har motiv for å hisse opp situasjonen?

Les mer om

 1. Japan
 2. Tankskip

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Iran avviser anklager om tankskipsangrep

 2. VERDEN

  Frontline: Utelukker at eksplosjonen skyldes feil ved skipet

 3. VERDEN

  Tankskip til havn etter angivelige angrep i Omanbukta

 4. VERDEN

  Gjorde Iran en kjempebrøler under angrepet på to oljetankere? Dette hevder USA var det som skjedde.

 5. VERDEN

  Brannskadet tankskip fremme i Emiratene. Lydlogg forteller om dramaet.

 6. VERDEN

  Brann i norskeid tankskip