Prins Harry og prins William kaller avissak «usann»

Storbritannias prins Harry og prins William sier en avissak publisert mandag om forholdet deres er uriktig. De kaller saken «fornærmende og potensielt skadelig».

Dronning Elizabeth (t.v.) fotografert sammen med prins Harry og Meghan, og pris William og Kate (t.h.).
  • NTB

– Til tross for tydelige benektelser har en usann nyhetssak publisert i en britisk avis spekulert om forholdet mellom hertugen av Sussex og hertugen av Cambridge, heter det i en uttalelse fra hertugenes talspersoner, skriver Sky News.

– For brødre som bryr seg så dypt om problemer rundt mental helse, er denne bruken av inflammatorisk språk krenkende og potensielt skadelig, står det videre.

«Mobbende holdning»

Ifølge Reuters kan uttalelsen kobles til en sak i avisen The Times. Avisen siterer en ikke navngitt kilde som hevder at Harry og Meghan er blitt tilsidesatt gjennom prins Williams «mobbende holdning». I saken skal det også være gitt uttrykk for at hertugen av Cambridge ikke har vært gjestfri overfor Meghan.

Uttalelsen kommer samtidig som dronning Elizabeth mandag holder krisemøte som skal avklare hva slags rolle prins Harry og hans kone Meghan skal ha i det britiske kongehuset. Møtet blir arrangert etter at de to i forrige uke ga beskjed om at de ikke lenger vil være en del av den fremste linjen i kongehuset.

Medier: Frykter at hertuginne Meghan skal snakke ut på direktesendt TV

I dag har dronning Elizabeth innkalt til krisemøte for å diskutere fremtiden til barnebarnet prins Harry og kona Meghan. Hovedpersonene selv «truer» med å snakke ut på direkten til Oprah Winfrey.

Kun halvannet år etter at han giftet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle i et overdådig bryllup, betalt av britiske skattebetalere, kunngjorde paret i forrige uke at de valgte å trekke seg tilbake fra fremste rekke i det britiske kongehuset.