Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill møtte folket med et kyss

Prinsesse Madeleine strålte i Valentino-kjolen, og brudgommen tok til tårene da bruden ankom. Etter sermonien ble de hyllet på kirketrappen.

Brudeparet kysser utenfor Slottskyrkan etter seremonien.
  • Christine Spersrud Haug
Her vies finansmannen Christopher O'Neill og prinsesse Madeleine.
Brudeparet foran alteret.
Chris O'Neill setter ringen på fingeren til sin fremtidige kone.
Prinsesse Madeleine ved alteret i Slottskyrkan.
Kong Carl Gustaf geleider datteren til alteret.
Konglige gjester under prinsesse Madeleine og Christopher O'Neills vielse i Slottskyrkan lørdag. Fra venstre: Japans prinsesse Takamado, Luxemburgs prins Guillaume og prinsesse Stéphanie, Norges kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon, Danmarks kronprinsessa Marie og kronprins Fredrik, prinsesse Charlene av Monaco.
Celina Midelfart og Tor Olav Trøim var blant gjestene i det kongelige bryllupet.
Prinsesse Märtha Loiuse og Ari Behn.
Prins Carl Philip og dronning Silvia ankommer vielsen.
Gjestene ankommer vielsen mellom prinsesse Madeleine av Sverige og Chris O'Neill i slottskyrkan i Stockholms Slott lørdag.
Valentino Garavani er designeren bak prinsessens brudekjole. Her i kirken før vielsen.
Kathrine Fredriksen ankommer kirken.
Den svenske kronprinsesse Victoria, datteren prinsesse Estelle og prins Daniel ankommer kirken.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ankommer kirken.
Karl-Johan Persson, administrerende direktør i Hennes & Mauritz (H&M) og kona Leonie Gillberg ankommer kirken før vielsen av Madde og Chris i dag.
Amerikanske Christopher O'Neill og prinsessen Madeleine vinker til publikum fra balkongen på Grand Hotel i forkant av en middag 7. juni, dagen før de to skal gifte seg.
En jente veier det svenske flagget utenfor Slottet i Sverige i forkant av seremonien lørdag.

Svenske prinsesse Madeleine sa ja til sin Chris O'Neill i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Flere av gjestene, og også brudgommen selv, tok til tårene under vielsen.

I 15-tiden ankom gjestene kirken fortløpende. I 16-tiden startet vielsen, og litt før klokken 17 kysset brudeparet utenfor kirken, til stor glede og applaus fra publikum.

Etter seremonien forlot brudeparet kirken i hest og vogn. Gjestene forlater Riddarholmen for en båttur til bryllupsfesten på Drottningholms slott utenfor Stockhom.

Av de celebre, norske gjestene i bryllupet er både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn står ogå på gjestelisten. Det samme gjør Celina Midelfart og ektemannen Tor Olav Trøim. Også Kathrine Fredriksen (29) er med på feiringen.

Gjestelisten kan du lese i sin helhet her.

Bodde med storesøster siste natten

Klokken 15.55 ankom storesøsteren til Madeleine, kronprinsesse Victoria den røde løperen. Hun holdt godt rundt lille prinsesse Estelle. Rett etterpå ankom brudens mor, dronning Silvia, og Kong Carl Gustaf.

Brudgommen Chris O'Neill var tydelig rørt da prinsessen kom gående opp midtgangen.

Chris O'Neill svarte «I will», mens Madeleine svarte et klart og tydelig «ja» til om de ville ha hverandre. Tidligere har det vært spekulert i hvorvidt Chris ville si «ja»eller ikke, men brudgommen holdt seg til morsmålet under seremonien. Han lurte seg dessuten til seg et kyss på kinnet til prinsessen før presten erklærte at de nå er mann og hustru både på svensk og engelsk.

Kronprinsesse Victoria og O'Neills søster, Natascha, innledet vielsen med å lese bibeltekster.

Hemmelig forlovelse

Vielsen varte i rundt tre kvarter. 600 gjester deltok i brudeseremonien i ettermiddag.

Bruden hadde på seg en kjole av plissert silkeorganza og chantillyblonder og et fire meter langt slep. Kjolen er laget av designeren Valentino, som også var til stede i kirken.

Brudgommen og forloveren var de aller siste som gikk inn i kirken før bruden. Han virket både spent og glad og stoppet pliktskyldig hver gang pressen spurte om det.

Christopher O'Neills forlover er barndomsvennen Cedric Notz, som bor i Sveits.

Til tross for mange gjester, er bryllupet likevel tonet ned sammenlignet med kronprinsesse Victoria og Daniels bryllup i 2010.

Overnattet hos storesøster

Madeleine bodde hos sin storesøster Victoria på Haga Slott natten før bryllupsdagen, og befant seg i forkant av vielsen på Grand Hotel, skriver Aftonbladet.

Det var 25. oktober i fjor at det ble klart at prinsesse Madeleine var forlovet med Chris O'Neill. De to forlovet seg i all hemmelighet i begynnelsen av oktober 2012.

Forlovelsen ble feiret i USA.

For å se bilder av gjestene og bruden, klikker du på bildeserien øverst i saken.