Verden

Antall drepte øker etter masseskyting i Texas

Syv personer ble drept da en 36-åring skjøt rundt seg da politiet stanset ham i Texas lørdag. Antall massedrap i USA i år har vært like mange som i hele 2018.

Odessas politisjef Michael Gerke at de har identifisert den 36 år gamle gjerningspersonen.
  • NTB

På en pressekonferanse søndag sa Odessas politisjef Michael Gerke at de har identifisert den 36 år gamle gjerningspersonen, uten at det har brakt dem nærmere en konklusjon om motivet bak skytingen.

36-åringen ble først stanset i trafikken, før han plutselig skal ha avfyrt skudd mot en politibetjent. Det er da masseskytingen skal ha begynt.

Les også

Fem drept og 25 skadet i skyting i Texas

Mannen skal ha dumpet bilen sin, før han stjal en postbil og kjørte rundt mens han skjøt mot både politi og sivile. Søndag var syv bekreftet drept og 22 sivile skadet, i tillegg til at fire politibetjenter tidligere er meldt skadet.

Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet utenfor en kino i Odessa.

På egen hånd

Ifølge politiet ble 36-åringen pågrepet i 2001 for et mindre lovbrudd som ikke forhindret ham fra å lovlig kunne kjøpe skytevåpen i Texas. Myndighetene har imidlertid ikke sagt noe om hvor han har fått våpnene han brukte fra.

FBI-agent Christopher Combs sier 36-åringen handlet alene, og at FBI ikke tror han er tilknyttet noen terrororganisasjoner innenlands eller utenfor USA.

FBI-agent Christopher Combs sier 36-åringen handlet alene.

Politiet ønsker ikke å si navnet hans offentlig, i tilfelle hensikten med angrepet var å oppnå berømmelse for masseskytingen.

Like mange som 2018

Med lørdagens skyting er antall massedrap i USA i år oppe i 25, som er like mange som i 2018, ifølge data fra AP/USATODAY/Northeastern University. Her telles drapshendelser med fire eller flere ofre, da er ikke gjerningspersonen inkludert

Hittil i år har det vært 283 masseskytinger, der fire personer eller flere er blitt skutt, i USA. Over 9.950 mennesker er drept av skytevåpen i 2019, viser tall fraGun Violence Archive.