Verden

Politiet i Bolivia tar parti mot Morales

Politiet i tre byer i Bolivia har skiftet side og tar parti med demonstrantene som krever at president Evo Morales må trekke seg.

Politiet i Bolivia har håndtert heftige demonstrasjoner mellom tilhengere og motstandere av sittende president Evo Morales. Nå vender mange politifolk seg mot presidenten. Foto: Foto: /Juan Karita/ AP/ NTB scanpix

 • NTB-AFP

Politiet i byen Sucre og i Santa Cruz, hvor opposisjonen i landet står sterkest, sa fredag at de ble med på et opprør mot presidenten som først var blitt startet av politiet i storbyen Cochabamba.

I en uttalelse på en lokal TV-stasjon i hovedstaden Sucre sa en maskert politimann intervjuet ved byens politistasjon at de slår seg sammen med sine kolleger i Cochabamba.

– Vi kan ikke fortsette med denne narkoregjeringen og dens urettferdige demokrati, sa politimannen.

 • Her kan du lese mer om bakgrunnen for det som nå skjer i Bolivia: Urolighetene brøt ut da Morales vant første valgrunde med akkurat nok stemmer.

Klatret opp på taket

I Santa Cruz stengte politimenn stasjonen og flere menn med uniform klatret opp på taket og veivet med det bolivianske flagget. I hovedstaden La Paz og i Trinidad, nordøst i landet, samlet hundrevis av demonstranter seg rundt politistasjonene og oppfordret tjenestemennene om å vende Morales ryggen.

Sittende president Evo Morales er kraftig presset etter at han for tre uker siden erklærte seg som vinner av valget. Morales' hovedutfordrer Carlos Mesa krever en andre valgrunde. Luis Fernando Camacho, som leder den delen av opposisjonen som har tilhold i Santa Cruz-regionen, krever at Morales går av.

Fredag meldte nyhetsbyrået Reuters at regjeringen sa en revisjon av valget vil være klar tidlig neste uke. Denne kan enten kan støtte president Morales seier eller åpne døren for en ny avstemning.

Les mer om

 1. Bolivia

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Demonstranter stormet to statseide medier i Bolivia

 2. VERDEN
  Publisert:

  Anklager om fusk og uregelmessigheter etter valget i Bolivia

 3. VERDEN
  Publisert:

  Morales utpekt som vinner av valget i Bolivia

 4. VERDEN
  Publisert:

  Busser, butikker og skoler lammet av streiken i Bolivia

 5. VERDEN
  Publisert:

  To personer drept i nye sammenstøt i Bolivia. – Økende fare for at forsvaret blir lei og tar over makten

 6. VERDEN
  Publisert:

  FNs menneskerettssjef advarer om situasjonen i Bolivia