Ny varmerekord i Canada, i USA åpner offentlige kjølesentre

Søndag ble det registrert den høyeste temperaturen noensinne i Canada. Samtidig åpner amerikanske delstater offentlige kjølesentre i hetebølgen.

Et offentlig kjølesenter i Portland, Oregon.

I Lytton i British Columbia sørvest i Canada ble det målt en temperatur på 46,1 grader søndag. Det slår den forrige nasjonale rekorden i Canada, som var på 45 grader og ble målt i Saskatchewan i 1937.

Tilskuere blir sprayet ned med vann for å holde seg kjølige under OL-uttaksstevnet i friidrett i Eugene.

Usedvanlig høye sommertemperaturer har rammet Pacific Northwest-regionen, som omfatter de nordvestlige delene av USA og sørvestlige Canada.

I Oregon åpner myndighetene tre kjølesentre i området rundt storbyen Portland. I Portland har varmen også ført til at trikkesystemet er blitt stengt ned.

– Varmen er livstruende. Folk trenger et kjølig sted de kommende dagene, sier helsearbeideren Jennifer Vines i Portland.

Også i California er det blitt åpnet slike kjølesentre. Det er et høytrykk som skaper rekordvarmen. Flere steder er det registrert temperaturer på over 40 grader.

Varmen førte til at det amerikanske OL-uttaksstevnet i friidrett i Eugene, Oregon søndag måtte bli utsatt til kveldstimene.