Her parkerer folk bilen sin på motorveien etter kraftig snøfall

Snø og kulde skaper store problemer for biler, tog, skip og fly i Spania, og Madrids ordfører kaller det den verste stormen på 80 år.

Her forlater folk sine kjøretøyer på en påkjøringsvei til motorveien M-30 under et kraftig snøfall i Madrid
  • NTB-AP

Snøen begynte å falle torsdag, og fredag ettermiddag rådet det delvis kaos på 400 av landets hovedveier, ifølge myndighetene.

Madrids parker ble stengt, og folk ble bedt om å holde seg hjemme. Alle avganger og ankomster ved Madrids internasjonale flyplass ble stanset fredag kveld, mens mannskaper jobbet på spreng for å holde rullebanene fri for snø og is.

Alle avganger og ankomster ved Madrids internasjonale flyplass ble stanset fredag kveld.

Jernbaneforbindelsen mellom hovedstaden og de østlige delene av landet ble også stanset og trafikken blir tidligst gjenopptatt midt på dagen lørdag.

Kanariøyene opplever kraftig regn, vind og store bølger, og natt til lørdag måtte 65 personer reddes fra en ferge som gikk på grunn da den forsøkte å legge til kai på Gran Canaria. Redningsoperasjonen tok hele 14 timer, men alle slapp uskadet fra dramaet.

Det er kaotisk i Madrid denne helgen etter det kraftige snøværet som startet torsdag.

I Toledo sør for Madrid er hæren satt inn for rydde veiene, og biler uten vinterdekk eller kjettinger nektes å kjøre.

Ifølge Spanias meteorologiske institutt (AEMET) er det ventet opptil 20 centimeter snø i store deler av landet, og i høyereliggende områder kan det komme opptil en halv meter snø i løpet av helgen.