Verden

Eksilgruppe hevder Tyrkia har drept 163 syriske flyktninger

Tyrkiske regjeringsstyrker har de siste 18 månedene skutt og drept 163 syrere som forsøkte å flykte over grensa, 31 av dem barn, ifølge en rapport fra den syriske eksilgruppa SOHR.

Dette bildet fra september viser syriske flyktninger på vei over grensen til Tyrkia.
  • NTB

Mandag skal sju syrere ha blitt drept da de forsøkte å flykte over grensa, som i praksis har vært stengt siden begynnelsen av 2015.

Tyrkia har tatt imot over 2 millioner syriske flyktninger, og tyrkiske myndigheter hevder at grensa til nabolandet fortsatt er åpen.

– Det er åpenbart fattet en beslutning om å hindre syriske flyktninger i å ta seg over til tyrkisk side, heter det i rapporten fra Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), en eksilgruppe som henter sine opplysninger fra et bredt nettverk av aktivister og informanter inne i Syria.

Gruppa ber tyrkiske myndigheter åpne trygge korridorer for flyktninger over grensa, og de ber også om at soldater som skyter og dreper syriske flyktninger blir stilt til ansvar.

Tyrkia støtter flere syriske opprørsgrupper og lar noen av dem operere fra tyrkisk side og komme og gå over grensa som de vil.

Les også

  1. Den gamle gravplassen i Aleppo ble fylt opp i fjor. I forrige uke var det fullt på den nye gravplassen.

  2. Krigen i Syria fortsetter, mens vi ser Westworld og venter på neste brutale sesong av Game of Thrones | Benedicte April Jansen

  3. SOHR: 50.000 har flyktet fra Øst-Aleppo

  4. Tyrkia er en hodepine Europa ikke kan kvitte seg med | Per Anders Madsen

  5. Nyhetsbyrå: Alle sykehus i opprørskontrollerte Aleppo ute av drift

Les mer om

  1. Tyrkia
  2. Syria