Verden

Over 97 døde etter jordskjelv i Indonesia

Minst 97 personer mistet livet da et kraftig jordskjelv onsdag rammet Aceh-provinsen i Indonesia, ifølge forsvaret i landet. Det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

Jordskjelvet med en styrke på 6,4 har ført til store skader. tallet på døde stiger, og svært mange ble skadd i skjelvet.
  • NTB

Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Episenteret lå rundt ti kilometer nord for byen Reuleut nord i Aceh og lå på drøyt 17 kilometers dyp. Indonesias meteorologiske og geofysiske myndigheter sier skjelvet ikke hadde potensial til å utløse en tsunami.

En kvinne og hennes to barn mistet livet i Pidie Jaya, 18 kilometer unna episenteret, opplyser en tjenestemann til en lokal TV-stasjon. Lederen for den lokale katastrofeberedskapen sier kapasiteten er sprengt på det ene sykehuset i området på grunn av mange skadde.

En annen lokal tjenestemann sier flere skadde behandles på sykehus utenfor distriktet, av frykt for etterskjelv.

I tillegg kollapset en moské og flere butikker, bolighus og andre bygninger. Tunge maskiner er hentet inn for å hjelpe til i søket etter overlevende.

Aceh var det området som ble hardest rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet en rekke land i Sørøst-Asia, samt Sør-Asia og Afrika andre juledag 2004. Katastrofen kostet 230.000 mennesker livet.

Les mer om

  1. Indonesia
  2. Jordskjelv
  3. Sykehus