Bannon sier unnskyld til Trump

Donald Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon kommer søndag med en beklagelse til Trump og hans familie etter uttalelsene i boken «Fire and Fury».

Donald Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon sier unnskyld for flere av uttalelsene fra ham som er gjengitt i den omstridte boken «Fire and Fury». Foto: AP / NTB scanpix.

I boken kommer Bannon med harde utfall mot Trumps familie. Datteren Ivanka blir beskrevet som «dum som en murstein», og Trumps sønn Donald Trump jr. og svigersønnen Jared Kushner anklages for å ha hatt et «upatriotisk og forrædersk» møte med en russisk advokat.

Bannon rykket søndag ut med en lengre beklagelse publisert av nettstedet Axios.

Blant annet understreker Bannon at han støtter Trump og hans agenda. Han understreker også at han mener Trumps sønn, som han anklaget for å ha hatt et «upatriotisk og forrædersk» møte med en russisk advokat, er både «en patriot og en god mann».

Bannons uttalelser i boken har ført til en offentlig oppvask mellom Trump og hans tidligere rådgiver, som presidenten kalte «Sloppy Steve Bannon» på Twitter fredag. Presidenten hevder også at hans tidligere rådgiver gråt da han fikk sparken, og for å ha bedt på sine knær om å få jobben tilbake.

  • Hvordan har USA forandret seg med Donald Trump som president? Og blir han sittende hele perioden? Det er tema for Aftenpostens utenrikskveld den 17. januar. Les mer om arrangementet her.