Politimann siktet for drap i Frankrike

Politimannen som skjøt og drepte en ung mann i Nantes i Frankrike tirsdag kveld, en hendelse som har skapt voldsomme opptøyer i området, er siktet for drap.

Minst 52 biler er satt fyr på siden tirsdag kveld, ifølge franske myndigheter. Unge mennesker i Nantes demonstrerer etter at politiet skjøt 22 år gamle Aboubakar Fofana da han nektet å la politiet sjekke hans identitet. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix

Det opplyser hans forsvarer Laurent-Franck Lienard lørdag morgen.

Den 22 år gamle mannen som ble skutt og drept, var etterlyst, mistenkt for ran og narkosalg. Han ble skutt da han forsøkte å stikke av etter å ha blitt stanset av politiet.

Ifølge politiet rygget han og kjørte på en politimann, hvoretter han ble skutt i nakken. Et vitne som filmet episoden, sier imidlertid at det ikke var noen politimann bak ham da han rygget. Et annet vitne sier samtidig til AFP at bilen sto i ro da skuddet ble avfyrt.

Voldsomme opptøyer

Siden tirsdag kveld har unge franskmenn satt fyr på minst 52 biler, inkludert borgermesteren sin, og angrepet politiet fire netter på rad. Også lørdag morgen rapporteres det om sammenstøt mellom unge menn og politiet.

Det var også forsøk på å tenne på en videregående skole og en bensinstasjon, og en brannbombe ble kastet mot en politibil. Opptøyene ga seg ved 6-tiden fredag morgen, uten at noen mennesker var blitt skadet.

Fire personer ble innbrakt av politiet, blant dem en 14 år gammel gutt som ble pågrepet med en bensinkanne og fyrstikker.

De to nettene i forveien var det også opptøyer i Nantes. Flere titalls personer ble pågrepet. Pågripelser fant også sted torsdag i Paris-forstaden Garges-lès-Gonesse, der 22-åringen vokste opp.

22-åringen skal ha vært etterlyst, mistenkt for ran og narkotikasalg, og han ble skutt da han forsøkte å rømme etter å ha blitt stanset av politiet i Nantes.

Sinte unge i lavinntektsområdet Breil, der skyteepisoden fant sted, satte natt til onsdag og torsdag fyr på biler, offentlige bygninger, en politistasjon og flere titall butikker, trass i at offerets familie ba om ro.

Endret forklaring

Politimannen som nå er siktet for drap, forklarte først at han hadde skutt i selvforsvar da 22-åringen rygget mot ham. Senere har han endret forklaring til at skuddet ble avfyrt ved et uhell.

– Han erkjenner at han har gitt en uriktig forklaring, sier Lienard.