Sjette person funnet omkommet etter bygningskollaps i Marseille

En sjette person ble onsdag funnet i ruinene etter de to bygningene kollapset i Marseille mandag. To personer er fortsatt savnet.

En sjette person ble onsdag funnet død i ruinene etter de to bygningene som kollapset i Marseille mandag. To personer er fortsatt savnet. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix
  • og NTB

Totalt er nå to kvinner og fire menn funnet omkommet etter at de to bygningene på fem og seks etasjer raste sammen uten forvarsel mandag morgen. Ifølge myndighetene i den franske havnebyen er fortsatt to personer savnet.

Myndighetene har tidligere meddelt at kan være opp mot åtte personer begravet i ruinene. Redningsmannskapet jobber fremdeles med å søke i ruinene.

– Vi fortsetter arbeidet våres i håp om å finne flere overlevende, sier sjef for brannvesenet i Marseille Charles-Henri Garie til BFM TV.

– Uegnet som boliger

Kollapsen skjedde i bydelen Noailles, en litt sliten og fattig bydel med mange falleferdige bygninger.

Folk bosatt i området sier til nyhetsbyrået AFP at de lenge har advart myndighetene om at flere av bygningene ikke er egnet til å bo i, men at ingenting har skjedd.

– Alle kjente til problemene med de to kollapsede bygningene. Folk døde uten grunn, sier Patrick Lacoste, som er talsmann for en lokal beboergruppe til AFP.

Innenriksminister Christophe Castaner har tidligere sagt at rundt 6.000 bygninger med totalt rundt 44.000 boliger er karakterisert som i faresonen. Han kaller situasjonen for uakseptabel.

Kondemnerte

Mandag kveld falt en nærliggende tredje bygning delvis sammen. Både den og en av dem som falt sammen tidligere på dagen var kondemnerte og ubeboelige. De omkomne og de som er savnet bodde i en bygning som ennå ikke var kondemnert.

Myndighetene i Marseille påbegynte en omfattende oppgraderingsplan for sentrum av byen i 2011. Fire år senere ble det imidlertid fastslått i en rapport at om lag 100.000 av Marseille innbyggere fortsatt bodde i boliger som var farlige for helse og sikkerhet.