Verden

Tre russiske journalister drept i Den sentralafrikanske republikk

Tre russiske journalister som jobbet for et regjeringskritisk medium, er blitt drept i et bakholdsangrep nær byen Sibut i Den sentralafrikanske republikk.

  • og NTB

Byen ligger midt i landet, omkring 300 kilometer nord for hovedstaden Bangui. Russerne ble funnet på en vei bare noen kilometer fra byen.

Det russiske TV-teamets sjåfør overlevde angrepet og har fortalt at de ble utsatt for et bakholdsangrep utført av væpnede menn.

Russlands utenriksdepartement opplyser at de tre hadde med seg pressekort, mens myndighetene i Den sentralafrikanske republikk hevder de ikke hadde kjennskap til at russiske journalister var på besøk i landet.

Russerne jobbet for et nyhetsnettstedet TsUR, som ifølge Reuters finansieres av finansmannen Michail Chodorkovsij, en av president Vladimir Putins mest kjente kritikere.

Den sentralafrikanske republikk er et voldsherjet land, som til tross for sine voldsomme naturressurser er blant verdens fattigste. President Faustin-Archange Touadera kontrollerer kun en liten del av landet utenfor Bangui, mens ulike militsgrupper styrer resten av landet.

Les også

På denne politistasjonen satt den norske journalisten Kadafi Zaman i varetekt

Les mer om

  1. Den sentralafrikanske republikk
  2. Journalistikk