Verden

Kvinner i Saudi-Arabia varsles om skilsmisse med SMS

En ny regel som søndag trådte i kraft i Saudi-Arabia, krever at kvinner varsles på SMS dersom deres ektemenn har valgt å inngå skilsmisse.

Kronprins Mohammed bin Salman tillater nå at kvinner skal få varsel på SMS hvis ektemannen tar ut skilsmisse.
  • og NTB
  • Inger Lise Hammerstrøm
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Fra i dag er domstolene i Saudi-Arabia forpliktet å melde fra til kvinner om at mannen har tatt ut skilsmisse, skriver BBC.

Kvinnelige advokater i landet håper det nye reglementet skal hindre at menn skiller seg fra sine koner uten å gi beskjed om dette, og at kvinners rettigheter dermed bedre ivaretas.

– Reglene sikrer kvinners rett til bidrag ved skilsmisse, og at fullmakter utstedt før skilsmissen ikke kan misbrukes, sier advokat Nisreen al-Ghamdi til Bloomberg.

Les også

Netflix dropper satire etter saudiarabisk klage

I fjor fikk kvinner i Saudi-Arabia rett til å gå på fotballkamp.

Den nye loven skal være et ledd i kronprins Mohammed bin Salmans (MBS) økonomiske og sosiale reformer. I fjor tillot han blant annet kvinner å kjøre bil, gå på fotballkamper og jobbe i tradisjonelle mannsyrker.

Men kvinners rettigheter i Saudi-Arabia er fortsatt svært begrenset. Og MBS fikk kritikk for å være dobbeltmoralsk da kvinner som hadde aksjonert for retten til å kjøre bil ble arrestert to uker før forbudet ble opphevet.

Les også:

Les mer om

  1. Rettigheter
  2. Kjønnsroller
  3. Saudi-Arabia
  4. Ekteskap