Verden

Geldof vil gi husly til fire syriske familier

Den irske rockemusikeren og aktivisten Bob Geldof vil innkvartere fire syriske familier i sine to boliger i Storbritannia.

Syriske flyktninger er lykkelige etter å ha kommet uskadet frem til den greske øya Lesbos. Nå sier den irske aktivisten Bob Geldof at han gjerne vil gi husly til fire syriske familier etter å ha sett bilder av treåringen Aylan, som ikke overlevde turen fra Tyrkia til Hellas.
  • Ntb

– Jeg holder ikke ut det som skjer. Jeg holder ikke ut hva det gjør med oss, sier Geldof til den irske radiokanalen RTE.

– Jeg og Jeanne er klar for straks å ta inn tre familier på stedet vårt i Kent og én familie i leiligheten vår i London, sier Geldof.

ta8c71b9.jpg

Familiene vil kunne bli værende til de kan komme seg videre og få seg en fremtid, fremholder han.Han viser også til at bildet av treåringen Alan, som ligger død på en strand i Tyrkia etter å ha druknet på vei til Hellas, har fått ham til å skamme seg.

– Jeg ser på det med dyp skam og en voldsom følelse av at vi har forrådt det vi er og ønsker å være, sier Geldof, som i 1984 frontet Band Aid for å samle inn penger til sultrammede i Etiopia.

  • Lurer du på hvorfor flyktningene kommer akkurat nå? Aftenposten har tidligere skrevet denne saken, der spørsmålet besvares i fire punkter.
    (Aftenposten og andre medier brukte først navnet Aylan på gutten somdruknet. Ifølge familien skal navnet staves Alan, og Aftenposten har derfor endret dette i våre artikler.)

Les også

  1. Tårevått farvel med treåringen som er blitt symbolet på flyktningekrisen

  2. Flyktninger begynner å gå fra Budapest til Østerrike

  3. Erna Solberg varsler ekstrabevilgninger til flyktningemottak