Telefonstunt fra Rubio og Romney

Marco Rubios valgkampanje er begynt med automatiske telefonoppringninger i Michigan. Velgerne får høre Mitt Romney oppfordre dem til ikke å stemme på Donald Trump.

Ren repblubikanske presidentkandidaten Marco Rubio snakker under et valgkamparrangement i Cedar Rapids i Iowa i januar. Nå har han begynt å ringe velgere med en innspilt beskjed.
  • Ntb

Kampen mellom kandidatene i den republikanske nominasjonen spisser seg til, og Romney — Republikanernes kandidatved presidentvalget i 2012 - legger ikke skjul på hva han mener om årets prosess. Tidligere har han blant annet tatt til orde for strategisk stemming i nominasjonsrundene for å hindre at Donald Trump får flertall på landsmøtet.

I den automatiske telefonbeskjeden sier Romney at han er overbevist om at Trump vil tape mot demokraten Hillary Clinton i valget i november. Dessuten gjentar han kritikken om at Trump vil gjøre USA mindre trygt.

Selv om Rubios team står bak oppringningene, ber ikke Romney velgerne om å direkte om å stemme på Florida-senatoren under tirsdagens valg i Michigan. I stedet oppfordrer han dem om å stemme på en kandidat som kan slå Clinton og som «kan gjøre oss stolte».

Ved siden av Trump og Rubio, er også Ted Cruz og John Kasich med i den republikanske nominasjonskampen. (NTB)

Rubio hadde litt å juble for i starten av denne uken:

Les også

Rubios håp styrket av seier i Puerto Rico

Mens denne mannen fikk seg en liten nedtur: