Verden

Tre drept i selvmordsangrep i Nigeria

Minst tre personer ble drept og 15 såret i et Boko Haram-angrep på et universitetsområde nordøst i Nigeria, ifølge politiet.

To menn undersøker området der to bomber gikk av på universitetsområdet i den nigerianske byen Maiduguri.

Eksplosjonen skjedde tidlig mandag morgen i en moské i området for ansatte på universitetet i Maiduguri.

Ekstremistgruppen Boko Haram har flere ganger brukt unge kvinner og jenter til å utføre angrep, og det skal ha vært en tenåringsjente som hadde blitt satt til å utføre selvmordsangrepet mandag.

– Vi utløste eksplosjonen på universitetet i Maiduguri. En kvinne kan kjempe når behovet oppstår, sier lederen av islamistgruppen Boko Haram i Nigeria, Abubakar Shekau, i en innspilt lydmelding.

Polititalsmann Victor Isuku sier at politiet skjøt en jente i tolvårsalderen før eksplosjonen, og eksplosivene som var festet til kroppen hennes eksploderte og drepte henne momentant.

– Kort etter var det en eksplosjon til inne i moskeen på universitetet. Fire personer, blant dem en professor og en annen selvmordsbomber, døde, og femten personer er tatt med til sykehus med skader.

Minst 20.000 personer er blitt drept i Boko Haram-konflikten siden den startet i 2009, og over 2,6 millioner personer er blitt hjemløse. (NTB)