Verden

Nytt offer navngitt: Xavier Thomas (45) funnet død i Themsen – antall omkomne økt til åtte

Kirsty Boden er blant de drepte i terrorangrepet London lørdag. Bildet er offentliggjort av familien gjennom britisk politi.

Australske Kirsty Boden (28) hylles av sin sørgende familie som en helt. Sykepleieren ble drept av London-terroristene da hun løp for å hjelpe ofrene.

 • Tarjei Kramviken
 • Andreas Bakke Foss
  Journalist
 • Alf Ole Ask
  Journalist
 • Kjetil Hanssen
  Journalist

En franskmann som har vært savnet siden lørdagens terrorangrep i London, er funnet død i elven Themsen, opplyser britisk politi. Med funnet av Xavier Thomas (45) har det offisielle dødstallet etter angrepet steget fra syv til åtte.

Den franske presidenten Emmanuel Macron offentliggjorde navnet på den omkomne onsdag og dermed er antall franskmenn som ble drept i London-terroren økt til tre.

Åtte personer ble drept da tre terrorister først kjørte inn i en folkemengde og så gikk til angrep på folk med kniv i London lørdag kveld.

Fortsatt ligger 36 på sykehus. Tilstanden er kritisk for 18 av dem, ifølge BBC.

Bare to av de drepte er så langt offisielt navngitt. Det er canadiske Christine Archibald fra Castlegar i British Columbia og Kirsty Boden (28) fra Loxton i Australia.

– Løp mot åstedet

Boden var sykepleier av yrke. Ifølge kunngjøringen fra familien hennes løp hun lørdag kveld mot åstedet.

– Da hun løp mot farene i et forsøk på å hjelpe folk på broen, mistet Kirsty dessverre livet. Vi er svært stolte over Kirstys modige handlinger. De viser hvor uselvisk, omsorgsfull og heltemodig hun var, ikke bare den kvelden, men i hele sitt liv, sier familien hennes i en uttalelse.

– Elsket å hjelpe folk

Familien sier hun var elsket og beundret av dem, venner og kjæresten.

– Hun var den mest utadvendte, vennlige og sjenerøse person og elsket å hjelpe mennesker. Både i sin jobb som sykepleier og i hverdagen, elsket hun å hjelpe folk, uttaler familien.

De har offentliggjort sin uttalelse gjennom Scotland Yard og ønsker å bli latt i fred for pågang fra mediene.

Det er ikke kjent hvordan Boden ble drept. Ifølge en australsk barndomsvenn hadde hun bodd fem år i Storbritannia.

Canadiske Christine Archibald fra Castlegar i British Columbia mistet livet i London-terroren. Bildet er frigitt av familien.

«Kjærlig datter og søster»

Canadiske Christine Archibald hadde flyttet sammen med sin forlovede til Europa. I en uttalelse som er gjengitt i flere britiske medier, sier familien at de sørger over tapet av sin «vakre, kjærlige datter og søster».

– Hun hadde rom i hjertet sitt for alle og trodde sterkt på at alle skulle bli verdsatt og respektert, sier familien.

Før hun flyttet til Europa, jobbet hun på et senter for hjemløse.

– Hun ville ikke hatt noen forståelse for ondskapen som forårsaket hennes død. Vær så snill og hedre henne ved å gjøre samfunnet ditt til et bedre sted. Bruk tiden din til frivillig arbeid eller donér til hjemløse. Fortell dem at Chrissy sendte deg, sier familien.

Justin Trudeau, statsminister i Canada, sier i en uttalelse at han er «knust» over at en canadier er blant de drepte.

– Canadiere står samlet med det britiske folk. Vi vil fortsette å samarbeide med Storbritannia og våre andre allierte for å bekjempe terrorisme, sier Trudeau.

– Ord kan ikke beskrive ham

I tillegg er navnet til en av dem som er savnet etter angrepet blitt kjent, 32-åringen James McMullan.

James McMullan er savnet etter angrepet i London.

– Denne morgenen mottok vi nyheten om at bankkortet til min bror var funnet på en av dem som ble drept under lørdagens brutale angrep, sier hans søster Melissa McMullan til Sky News.

32-åringen ble sist observert utenfor en pub på sørsiden av London Bridge. Søsteren etterlyste broren i sosiale medier etter angrepet. Nå tror hun at han er død.

– De kan ikke formelt identifisere ham før obduksjonsrapporten foreligger i morgen, fortsetter søsteren.

Hun sier at broren blir beskrevet som sjenerøs og omsorgsfull av venner som var sammen med ham før terrorangrepet.

Sky News

– Ord vil ikke kunne beskrive ham. Det vil bare være én James. Ingen andre har en slik humor og unik personlighet. Han var én som satte venner og familie over alt annet. Han var en inspirasjon, sier Melissa McMullan.

En franskmann blant de drepte

Ifølge den franske utenriksministeren ble også en fransk statsborger drept. Han var 27 år og servitør på en pub like ved London Bridge. 27-åringen er opprinnelig fra Normandie, melder den franske TV-kanalen BFMTV.

Blant de skadede er det australiere, newzealendere, tyskere og franskmenn.

En av de fire franske som er såret, ble operert i flere timer natt til søndag, ifølge franske medier som The Daily Telegraph siterer. En annen fransk kvinne fikk alvorlige skader i bena da hun ble påkjørt.

En person ble også truffet og skadet av de 50 skuddene politiet avfyrte for å stanse de tre angriperne. Tilstanden skal ikke være kritisk for vedkommende.

Bevæpnede politifolk patruljerer Londons gater søndag.

Angrepet i restaurant

Australske Candice Hedge spiste på en restaurant da en av gjerningsmennene angrep henne bakfra med en kniv. Han forsøkte å kutte strupen hennes, men traff hverken luftrøret eller halspulsåren, skriver The Daily Telegraph. Hun lå først i koma, men er nå våken.

«Hei, alle sammen. Bare så dere vet det, så er jeg OK. Det gjør litt vondt, men jeg overlever. Takk for alle lykkønskninger og for at dere tenker på meg», skriver hun på Facebook.

Avisen skriver at Oliver Dowling, som kommer fra Christchurch i New Zealand, ligger i kunstig koma etter at han ble knivstukket i ansiktet, halsen og magen. Også kjæresten Marie Bondeville ble såret i angrepet.

«Legene er veldig fornøyd med hvordan det har gått med ham», skriver søsteren til Dowling på Facebook.

En kvinne gir en blomsterbukett til en «bobby», som de uniformerte politifolkene kalles på folkemunne, i London dagen etter terrorangrepet.

Hyller politimann som forsvarte seg med kølle

Fire politifolk ble såret under angrepet, to av dem alvorlig. En av dem var en tjenestemann i det britiske transportpolitiet. Han ble knivstukket i ansiktet, hodet og bena, ifølge The Guardian.

Han forsøkte stanse angriperne. De var bevæpnet med kniver, mens politimannen bare hadde en batong, altså en kølle.

Sjefen for transportpolitiet hyller politimannens innsats.

«For en tjenestemann som startet å jobbe for oss for under to år siden, viste han et mot som var enestående, og det gjør meg svært stolt», heter det i en uttalelse fra politimester Paul Crowther.

En politimann i London-politiet, som ikke var i tjeneste, ble også alvorlig skadet, ifølge Scotland Yard.

 • Det tok åtte minutter fra gjerningsmennene angrep til politiet hadde skutt dem. Den raske reaksjonen var et resultat av en sterkt oppbygging av beredskapen.

Les mer om

 1. Terrorangrep på London Bridge og Borough Market
 2. London