Verden

Unntakstilstand etter skogbranner i New Zealand

Minst 11 hjem er ødelagt og over 1.000 personer evakuert etter at skogbranner har nådd boligområder utenfor New Zealands nest største by Christchurch.

Helikopter dumper vann over skogbrannen i Port Hills nær byen Christchurch i New Zealand. Foto: Mark Baker / TT / NTB Scanpix

 • NTB

To skogbranner i fjellområdet Port Hills er blitt til én og omfatter nå mer enn 1.800 hektar. Brannvesenet kjemper mot flammene, med hjelp av økt luftfuktighet, men sterk vind i området vanskeliggjør arbeidet.

Anbefales å hold seg inne

Myndighetene i Christchurch har erklært unntakstilstand i byen og opplyser at beboere i 400 boliger er evakuert, men at enda flere har forlatt husene sine etter eget ønske. Så langt er 11 hus tatt av brannen. Innbyggere i byen anbefales å holde seg innendørs på grunn av røykutviklingen.

Natt til torsdag var nærmere 200 brannfolk i arbeid på bakken, mens 14 helikoptre og tre fly bidro med innsats fra lufta.

Uvanlig i Australia

Skogbranner av tilsvarende omfang er uvanlig i New Zealand, der regelmessige regnbyger forebygger at branntilløp sprer seg i samme grad som for eksempel i Australia og på vestkysten av USA. I den siste tiden har det imidlertid vært unormalt tørt.

Les mer om

 1. New Zealand

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Drapssiktet i Christchurch-massakren sendte manifest til statsministeren

 2. VERDEN

  Dette vet vi om terrorangrepet i New Zealand

 3. VERDEN

  Holder 600 skoler stengt på grunn av skogbrann

 4. VERDEN

  49 mennesker drept i skyting ved moskeer på New Zealand

 5. VERDEN

  Prins William besøker New Zealand

 6. VERDEN

  Facebook: Under 200 fulgte moskémassakren direkte