Nordmenn reiser fortsatt på Tyrkia-ferie

Ingen av de store reiseoperatørene har opplevd noe avbestillingsrush som følge av kuppforsøket og uroen i Tyrkia den siste uken.

Det mislykkede kuppforsøket i Tyrkia har ikke skremt bort de mange solhungrige nordmenn som skal reise til Antalya og resten av Tyrkias middelhavskyst de neste ukene.

Da Utenriksdepartementet natt til lørdag gikk ut å frarådet alle reiser til Tyrkia, avlyste de norske pakketurselskapene en rekke flyavganger til landet.

Søndag endret UD igjen reiserådet. Departementet fraråder nå ikke reiser til middelhavskysten, men bare «reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig i Ankara og Istanbul, unntatt i transittområder på flyplassene.»

Dermed går charterflyene igjen som normalt.

Få henvendelser

– Forbausende få har avbestilt, bare rundt 150–160 personer. Det er under 5 prosent av dem som har bestilt Tyrkia-tur, sier administrerende direktør Christian Fredrik Grønli i Ving til Aftenposten.

Selskapet hadde rundt 2 400 norske turister i Tyrkia under kuppforsøket, men fikk bare en håndfull henvendelser fra bekymrede reisende. Også Apollo og Star Tour melder om det samme.

– Vi hadde noen få som avbestilte, men de har booket seg på igjen. Så da har vi ingen avbestillinger for de fire avgangene som gjenstår denne sesongen, sier pressekontakt Christina Hafnor i Apollo.

Anne G. Rydland Thoresen og Ole Johan Mathisen kjøpte hoppepåturen bare noen dager før avreise. De landet i Tyrkia midt under det mislykkede kuppforsøket. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Preget ferien

En av dem som fikk ferien delvis ødelagt, var sykepleier Anne G. Rydland Thoresen fra Larvik. Sammen med samboeren og sin seks år gamle datter landet hun i Tyrkia bare noen timer etter at kuppforsøket startet.

– Ferien har ikke blitt som vi hadde tenkt. Vi har vært veldig engstelige og usikre. Men vi har spist godt, badet masse og solt oss. Det har vært helt topp, sier hun på telefon fra Tyrkia.

Fredag reiser de hjem igjen til Norge.

– Vi ble frarådet å oppsøke store folkemengder, og folk som jobbet på hotellet oppfordret oss om å holde oss unna Bordum, den store byen i nærheten, forteller hun.