Verden

Flere drept i eksplosjoner ved valglokaler i Kabul

Minst tre valglokaler i Kabul ble lørdag utsatt for eksplosjoner.

Flere er drept og såret i eksplosjoner ved valglokaler i Afghanistans hovedstad Kabul.

  • og NTB

Den ene eksplosjonen fant ifølge øyenvitner sted ved en skole nord i Kabul, der mange sto i kø for å stemme i valget på ny nasjonalforsamling.

Også ved andre valglokaler i byen fant det sted eksplosjoner, noe som fikk flere som ventet utenfor til å flykte.

Politimenn vokter området etter at en bombe gikk av ved et valglokale i Kabul.

Minst tre mennesker er drept og over 30 er såret, opplyser en talsmann for helsedepartementet i landet, Moohibullah Zeer.

Ifølge den italienske organisasjonen Emergency er minst ett barn drept og 36 sårede kjørt til sykehus.

Advarer folk mot å stemme

Taliban-opprørerne, som kontrollerer store områder i Afghanistan, har advart folk mot å stemme, og talsmannen Zabiullah Mujahid gjentok lørdag at valget er et ledd i «fiendens onde plan» for landet.

Den ytterliggående islamistgruppen IS har også et nærvær i Afghanistan og har gjennomført flere blodige angrep mot sivile mål.

En kvinne ankommer et valglokale i Kabul lørdag. Valglokalene er bevoktet av afghanske sikkerhetsstyrker, men det har likevel vært flere eksplosjoner ved disse lørdag, melder AFP.

I august ble 34 mennesker drept i et IS-angrep mot en skole i Kabul, og i september ble 26 mennesker drept da en selvmordsbomber angrep en bryteklubb. Begge angrepene fant sted i områder der det bor mange sjiamuslimer.

Lav deltagelse

Rundt 8,8 millioner afghanere har ifølge landets valgkommisjon (IEC) registrert seg som velgere, men både valgeksperter, observatører og flere politiske partier har stilt spørsmål ved dette antallet.

Afghanistan har nærmere 40 millioner innbyggere, men et av medlemmene av valgkommisjonen, Wasima Badghisy, mener at det vil være en stor suksess dersom 5 millioner avgir stemme.

Les også

  1. Dramatikk i Afghanistan to dager før valget – tre sikkerhetssjefer drept

  2. Flere flykter fra tørke enn fra Taliban i Afghanistan

  3. 14 drept av bombe under valgmøte i Afghanistan

  4. 14 døde i bussulykke i Afghanistan

Les mer om

  1. Kabul
  2. Afghanistan
  3. Taliban