Fire personer mistet livet da bygning raste sammen i Leicester

En bygning i Leicester raste søndag kveld sammen etter en kraftig eksplosjon. Fire personer er til nå bekreftet omkommet.

Bygningen raste sammen etter den kraftige eksplosjonen.

Bygningen sto i brann etter å ha blitt rammet av en kraftig eksplosjon ved 19-tiden søndag kveld. Rundt tre timer etter starten på det politiet omtaler som «en større hendelse», opplyser det lokale politidistriktet at det ikke er noe som tyder på at ulykken skyldes terror.

– Årsaken til eksplosjonen vil bli gjenstand for en felles etterforskning utført av politi, brannvesen og redningstjeneste, opplyser politiet i Leicestershire.

– Vi ber mediene og publikum avstå fra spekulasjoner rundt hendelsen, men det er foreløpig ingen indikasjoner om at dette er terrorrelatert.

Fire bekreftet omkommet

Seks personer ble kjørt til sykehus etter eksplosjonen, opplyste helseforetaket som driver tre sykehus i byen, søndag kveld. Tilstanden var kritisk for to av dem, mens fire andre slapp fra det med mindre alvorlige skader.

Mandag melder flere medier, deriblant BBC at fire personer mistet livet i eksplosjonen.

Ifølge Reuters er det fortsatt uklart hvor mange som ble rammet av eksplosjonen.

– Fire personer er bekreftet døde på dette tidspunktet, og flere mennesker får nå behandling på sykehus. Vi tror det fortsatt kan være mennesker det ikke er blitt gjort rede for, og redningsmannskap fortsetter søket etter eventuelt flere skadede, sier politibetjent Shane O’Neill til Reuters.

Bilder og videoer på Twitter viste høye flammer som fullstendig omgir en bygning, og en rekke politibiler på gaten foran huset. Politiet ba folk holde seg unna området ved travle Hinckley Road nær sentrum av byen.

– Vi var på vei til stedet da vi fikk beskjed fra politiet om at bygningen hadde kollapset, sier en talsperson for det lokale brannvesenet.

Seks brannbiler ble sendt til stedet der vitner og lokale medier meldte om et hus og en forretning som hadde rast sammen etter eksplosjonen. Brannvesenets talsperson sier det dreier seg om et hus på to etasjer med et omgjort loft, og en liten polsk butikk i første etasje som er fullstendig kollapset.

Trodde det var jordskjelv

En av naboene beskriver en voldsom eksplosjon.

– Det var et stort smell og hele huset ristet. Hvis det ikke hadde vært noe smell, hadde jeg trodd det var et jordskjelv, sier Kat Pattison til The Guardian.

Et annet vitne, Tahir Khan, kjørte forbi da eksplosjonen skjedde.

– Det kom gass og flammer ut av vinduet, og halve bygningen lå på veien. Den ene siden av bygget var borte. Det var ikke til å tro, det var som en Hollywood film, sier Khan til avisen.