– Colombia har aldri opplevd en situasjon som denne tidligere, sier landets president, Juan Manuel Santos.

Før helgen besøkte han grenseområdene mellom Colombia og Venezuela, der tusenvis av venezuelanere daglig forsøker å komme seg inn i nabolandet.

Inflasjon og matmangel har de siste månedene sendt store menneskemengder på flukt fra det sosialistiske regimet i Venezuela.

Det politiske vanstyret av landet har sendt økonomien ut i en krise som har eskalert de siste årene, og i desember avslørte New York Times at hundrevis av barn har dødd av matmangel, noe myndighetene har forsøkt å dekke over. Folk som tidligere var en del av middelklassen må nå spise søppel for å overleve.

Ifølge lokale universiteter lever 30,2 prosent av landets befolkning i fattigdom, mens 51,5 prosent lever i ekstrem fattigdom, melder NTB.

Rundt 600.000 venezuelanere befinner seg nå i Colombia, ifølge colombianske myndigheter. Det er dobbelt så mange som for et halvår siden, skriver nyhetsbyrået AP.

Flyktningstrømmen viser ingen tegn til å avta. Ytterligere en halv million flere mennesker kan dukke opp på grensen innen juli, ifølge offisielle tall, skriver Al Jazeera.

Det siste halvåret har så mange som 300.000 mennesker krysset grensen fra Venezuela i håp om et bedre liv i nabolandet Colombia.
Carlos Garcia Rawlins / Reuters
Den store tilstrømmingen av mennesker fra Venezuela den siste tiden har gjort at myndighetene i Colombia nå øker antallet sikkerhetspersonell i området med 3000 personer.
Juan Pablo Cohen/ HANDOUT / EFE/LA OPINION
Noen av flyktningene er midlertidig plassert i en idrettshall i Cucuta.
Carlos Garcia Rawlins / Reuters
Flyktningene har krysset grensen i flere år – her krysser en kvinne grensen i juli 2016 – men den har tatt seg kraftig opp de siste månedene.
Ariana Cubillos / AP / NTB Scanpix
Venezuela sitter på enorme oljeinntekter. Likevel har landets økonomi vært i en alvorlig krise i en årrekke, noe som har tvunget hundretusenvis av mennesker på flukt til nabolandene.
Carlos Garcia Rawlins / Reuters

Nå kunngjør president Santos at han styrker sikkerhetstiltakene ved grensen for å få kontroll på flyktningstrømmen.

Før helgen fortalte han at han har beordret at sikkerhetspersonellet økes med 3000 personer – inkludert over 2000 soldater.

Også i Brasil, som deler en grense med Venezuela, har myndighetene nylig kunngjort at de skjerper sikkerheten ved å utplassere flere soldater.

Begge landene skal også igangsette tiltak for å finne ut av hvor de ferske migrantene skal gjøre av seg.

Det er ikke mye å velge i fra hyllene i dagligvarebutikkene i Venezuela. Den økonomiske krisen har ført til en prekær mangel på mat og andre varer.
MARCO BELLO
Venezuelas President Nicolas Maduro representerer sosialistpartiet PSUV, som har hatt makten i landet i en årrekke. Maduro har i stor grad lagt skylden for problemene i landet på Vesten.
MARCO BELLO
Colombias president, Juan Manuel Santos, besøkte grensebyen Cucuta før helgen. - Dette er en tragedie, sa han, og la til at Venezuelas president Maduro har eneansvaret for lidelsene i nabolandet.
JOSE MIGUEL GOMEZ / Reuters
Sikkerhetsvaktene og soldatene på grensen skal hjelpe til med å telle og holde orden på alle flyktningene som strømmer over grensen.
Carlos Garcia Rawlins / Reuters
En colombiansk soldat holder vakt i Cucuta 9. februar.
STAFF / Reuters
Colombia avsluttet nylig en 50 år lang borgerkrig med Farc-geriljaen. Nå beordres over 2000 av landets soldater ut til grenseområdene for å forhindre at det oppstår konflikter som en følge av flyktningstrømmen.
STAFF / Reuters