Mistenkt for bilbrannene i Göteborg pågrepet i Tyrkia

En ung mann ble tirsdag pågrepet i Tyrkia. Han er mistenkt for bilbrannene i Göteborg.

Natt til tirsdag ble et 80-talls biler påtent i Sverige.

En mann født i 1999 ble ifølge Aftonbladet tirsdag pågrepet av grensepoliti i Tyrkia. Nå skal han flys tilbake til Sverige hvor han er mistenkt for brannene i Göteborg.

Utbrente biler på en parkeringsplass ved Frölunda torg i Göteborg. Rundt 80 biler ble enten satt fyr på eller utsatt for hærverk i og utenfor Göteborg mandag kveld.

– Gjennom vitneavhør og samtaler med slektninger fikk vi greie på at denne personen var på vei til Tyrkia. Vi utstedte da en «no entry» til grensepolitiet der, og de lyktes med å pågripe personen, forklarer sjef for lokalpolitiområdet Syd, Dan Windt, til Göteborgs-Posten.

Han er forventet å returnere til Sverige i løpet av dagen, der han blir tatt hånd om av svensk politi. Mannen er mistenkt for grov mordbrann. ¨

Mistenker planlegging via sosiale medier

To unge menn ble tirsdag pågrepet mistenkt for grov mordbrann og voldsomme opptøyer etter mandagskveldens branner flere steder i Göteborg.

De to mennene på 16 og 21 år er ifølge Göteborgsposten satt i varetekt. De skal avhøres i løpet av dagen.

Klokken 21 mandag kveld fikk politiet de første meldingene om bilbranner på flere steder i Göteborg. Det ble meldt om høye smell, svartkledde personer, noen maskerte, som forlot åstedene. Tilsammen 89 biler brant den kvelden i områdene Hjällbo, Eriksbo og Frölunda.

Politiet mistenker ifølge Expressen at brannene var planlagt via sosiale medier.

– Vi mistenker det i og med at de startet innenfor et kort tidsvindu, sier politiets pressetalsperson, Hans Lippens, til avisen.

Bare et tidsspørsmål før flere blir pågrepet

Onsdag morgen gjestet justis- og innenriksminister Morgan Johansson onsdag SVT Morgonstudion. Han fortalte om en sterk mobilisering blant publikum for å finne gjerningspersonene.

– Det er bare et tidsspørsmål før vi identifiserer og pågriper flere personer sier presstalsperson hos politiet, Christer Fuxborg til Göteborgs-Posten.