Verden

Nordkoreansk diplomat reiser til Finland for å møte USA og Sør-Korea

En TV-skjerm i Seoul viser bilder av president Donald Trump, Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

En nordkoreansk diplomat satte søndag kurs for Finland der han skal ha samtaler med tidligere amerikanske og sørkoreanske tjenestemenn.

  • og NTB

Det melder nyhetsbyrået Reuters, som igjen siterer det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Diplomaten Choe Kan-il ville ikke uttale seg til pressen da han mellomlandet i Beijing.

Reisen skjer rett etter at Nord-Koreas utenriksminister har vært på et tredagers besøk i Sverige, der han har hatt samtaler med Sveriges utenriksminister Margot Wallström.

Uoffisielt møte i april

Den finske rikskringkastingen Yle meldte lørdag at det er planlagt et uoffisielt møte mellom Nord-Korea, USA og Sør-Korea i Finland i april. Opplysningene er bekreftet av det finske utenriksdepartementet.

Partene skal ifølge Yle forhandle om en kjernefysisk nedrusting på Korea-halvøya og andre følsomme temaer, som fengslingen av flere amerikanere i Nord-Korea.

Men det finske utenriksdepartementet har tonet ned møtet og fremholder at det ikke kommer til å foregå noen politiske forhandlinger, og at deltagerne ikke er høytstående diplomater.

  • President Trump skal møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un innen mai

Toppmøte i løpet av våren

Tidligere i år ble Nord-Korea og Sør-Korea enige om å holde et toppmøte i løpet av våren, og rett etter sa USAs president Donald Trump ja til å møte Nord-Koreas president Kim Jong-un.

Det er fortsatt ikke avsatt noe tidspunkt for møtet, og Nord-Korea har ikke omtalt det med et eneste ord.