Verden

Over 40 drept vest i Kongo

Minst 45 personer er drept i kamper mellom folkegrupper vest i Kongo, og mange mennesker har flyktet ut av landet, opplyser guvernøren i området.

  • og NTB

– Volden brøt ut natt til søndag. Det foreløpige tallet er 45 drepte og over 60 såret, sier guvernør Gentiny Ngobila i provinsen Mai-Ndombe til nyhetsbyrået AFP tirsdag kveld.

Volden er ifølge ham ikke knyttet til valgkampen som pågår i landet i forkant av valget i helgen.

– Det er en konflikt mellom to folkegrupper, sier Ngobila.

Tirsdag skal imidlertid én person ha blitt skutt og drept av soldater under en demonstrasjon i byen Tshikapa i den urolige Kasai-regionen. Protesten var rettet mot en kandidat som støtter president Joseph Kabila, som har lovet å gå av etter 17 år ved makten.

Blodbadet vest i Kongo har ført til det myndighetene omtaler som en massiv strøm av flyktninger til det lille nabolandet Kongo-Brazzaville.

Totalt 4.358 flyktninger har ankommet et område rundt 300 kilometer nord for hovedstaden Brazzaville, opplyser en tjenestemann i landet. Flere av dem hadde skuddskader.

– Tirsdag døde to småbarn og en kvinne av skadene. Vi har i tillegg mottatt 53 sårede, de fleste av dem med skuddskader. De får behandling nå, sier François Ntsuini, tjenestemann i Plateaux-regionen i Kongo-Brazzaville.