Kronfågel tilbakekaller tre kyllingprodukter etter listeriafunn

Den svenske storprodusenten Kronfågel, som også leverer til butikker langs norskegrensen, har funnet listeriabakterier i flere produkter.

Kronfågel har funnet listeriabakterier i produkter fra fabrikken i Valla utenfor Katrineholm i Sverige. Arkivfoto: Paul Hansen /DN / NTB scanpix

Det er ifølge Kronfågel gjort funn av listeria i to produkter fra fabrikken i Valla 30. august. Varene produsert der den dagen selges til alle store matkjeder over hele Sverige.

Av sikkerhetshensyn velger produsenten å tilbakekalle alle produkter produsert på lokalitetene den dagen. De tilbakekaller tre typer fritert kyllinger og kylling skåret i skiver produsert 30. august, med «best før»-dato 27. september 2018: Cæsar, BBQ og Classic. Alle produktene er 200-gramspaninger.

Forbrukere som har kjøpt produktene, bes returnere dem til butikken.

Listeria finnes mange steder i naturen, og risikoen for å få den i matvarer er derfor relativt stor. De fleste får i seg bakterien ofte, uten å bli syke av den. Men for personer med nedsatt immunforsvar, deriblant gravide, eldre og barn, kan listeria føre til alvorlig sykdom.

Butikkjeden Meny valgte i forrige uke å tilbakekalle et parti Vegan Aioli etter at det ble påvist listeriabakterier i en av varene, mens Coop gjorde det samme uken før etter funn i ferdig kuttet salat distribuert i Rogaland.