Verden

"Katrina" truer New Orleans

Sju mennesker mistet livet da orkanen "Katrina" slo til mot Florida torsdag. Nå frykter meteorologene at den skal snu vestover mot New Orleans.

Det er ventet at orkanen vil treffe land for annen gang i løpet av mandag. Orkanen kan ramme hvor som helst mellom de vestlige delene av Florida og de vestlige delene av Louisiana, men det mest sannsynlige er at den slår til i nærheten av New Orleans.

Store deler av den amerikanske millionbyen ligger under havflaten, noe som gjør faren stor for omfattende oversvømmelser. Samtidig er en rekke oljerigger og plattformer langs New Orleans-kysten blitt evakuert.

I alt sju mennesker måtte bøte med livet da orkanen slo til mot delstaten Florida torsdag kveld. Vinden førte til at hele nabolag ble oversvømt, trær ble røsket opp av bakken og om lag 1,4 millioner hjem mistet elektrisiteten.

Nå befinner orkanen seg i Mexicogolfen, hvor det er ventet at den vil øke i styrke mens den virvler over det varme vannet. Værmelderne i Det nasjonale orkansenteret (NHC) advarer om at orkanen kan stige til kategori fire, som er den nest høyeste trusselkategorien.

Katrina førte til at hele nabolag ble oversvømt, trær ble røsket opp av bakken og om lag 1,4 millioner hjem mistet elektrisiteten. AP Photo/Miami Herald, John VanBeekum

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  «3000 mennesker døde ikke», skriver Trump om den forrige store orkanen. Nå stilles det spørsmål om hvordan han vil takle en ny katastrofe.

 2. VERDEN

  Nytt kraftig uvær på vei mot USA

 3. VERDEN

  Vindkast med orkans styrke i Florida

 4. VERDEN

  Orkanen «Matthew» har tatt minst 140 liv på sin ferd - UD ber nordmenn registrere seg

 5. VERDEN

  Hundretusener rømmer Florida før Irma treffer USA

 6. VERDEN

  Minst fem mennesker døde og store ødeleggelser i Florida