Verden

Legendarisk lokomotiv tilbake på skinnene

Verdens kanskje mest kjente damplokomotiv, Flying Scotsman, var i dag tilbake på skinnene.

Fredag formiddag rullet Flying Scotsman ut på East Lancashire Railway i Bury. Etter ti år med oppussing, blir dette et aktivt år for den gamle kjempen. DARREN STAPLES

 • Hans Marius Tonstad

Det nå 92 år gamle lokomotivet skapte store overskrifter da det i 1934 ble det første til å nå den magiske grensen på 100 miles i timen (160,9 km/t).

Lokomotivet ble tatt ut av tjeneste i 1963 etter å ha kjørt 3 341 000 kilometer – de siste årene på strekningen London — Edinburgh – derav navnet.

Glad i tog? Les denne:

Les også

Togturer er populært som aldri før - her er åtte fantastiske turer

Gordons bror

Også etter at tjenesten var over, satte Flying Scotsman rekorder. I Australia i 1989 tilbakela lokomotivet hele 679 km uten å stoppe. Det var det lengste noensinne for et damplokomotiv.

tac9b3e6-aZJMXuAq7l.jpg Peter Byrne/AP

For folk som kjenner til Thomas toget, er det verdt å nevne at Flying Scotsman i fiksjonens verden er lokomotivet Gordons eneste gjenlevende bror.Flying Scotsman har ikke vært å se på ti år da en 50 millioner kroners restaurering ble satt i gang, skriver The Telegraph.

Åpen for publikum

— Tilbake fra de døde, har det blitt noe levende og pustende igjen, sier kurator, Andrew MacLean ved det nasjonale jernbanemuseet.

Dagens test var den første av flere før lokomotivet utover 2016 skal gjøre en rekke turer i Storbritannia. Disse er det mulig å bestille plass på. Sjekk nettsidene til National Railway Museum for detaljer.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Kim Gordon solo: Herlig ufiltrert

 2. VERDEN

  Da politiet banket på hos den hyggelige mannen, fikk naboene sjokk. I et halvt århundre hadde 71-åringen vært på rømmen fra politiet.

 3. FOTBALL

  Start-spiller tatt ut på landslaget

 4. VERDEN

  Boris Johnson vil sende lordene til arbeiderklassebyen. Da ble det liv i lordene.

 5. VERDEN

  Advokat i Det hvite hus til frontalangrep mot granskerne: Dette kan bli de seks bevisene i en riksrettssak

 6. VERDEN

  R2-D2 er død