Verden

Uber vil ikke få ny lisens til å operere i London

Transportmyndighetene London sier de ikke vil fornye lisensen bildeletjenesten Uber trenger for å operere i den engelske hovedstaden.

Illustrasjonsbilde av persontransport-appen Uber. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

London Evening Standard betegner beslutningen fra Transport for London (TfL) som «et sjokk» og «en sensasjon».

Avisen skriver at beslutningen rammer over 40.000 innleide private sjåfører i London, og de om lag 3.5 millioner innbyggerne som benytter seg av reiseapplikasjonen.

TfL mener Uber er uegnet til å inneha lisens for privat persontransport, og viser til selskapets måte å håndtere lovbrudd på, samt deres bruk av programvare for å hindre relevante myndigheter i å få innsyn i appen.

Dette mener de «hindrer tjenestefolk i å gjennomføre sine plikter til regulering og håndheving av loven».

–Ubers tilgang og atferd viser en mangel på virksomhetsansvar med tanke på en rekke spørsmål, som potensielt har konsekvenser for den offentlige sikkerheten, skriver TfL.

Borgermester Sadiq Khan sier han støtter beslutningen fullt ut. Han understreker at enhver taxi-operatør i byen må «operere etter regelboka».

Selskapets lisens går ut neste lørdag, den 30. september. Firmaet har allerede varslet at de anker beslutningen, og Uber vil kunne operere som vanlig mens den juridiske prosessen pågår.