Verden

Trump tvitret om overgrepsanklager mot senator

USAs president Donald Trump sier bildene av den demokratiske senatoren Al Franken som tar på brystene til en amerikansk radiovert sier mer enn 1.000 ord.

President Donald Trump er ikke nådig i sin kritikk av senator Al Franken. Bullit Marquez / AP / NTB scanpix

 • NTB

– Bildet av Al Frankenstein er virkelig ille, det sier mer enn 1.000 ord. Hvor går hendene hans på det andre, tredje, fjerde, femte og sjette bildet mens hun sover? skriver Trump på Twitter.

Torsdag publiserte radioverten Leeann Tweeden et bilde på Twitter der hun sover, mens Franken tar henne på brystene. Hendelsen fant sted i 2006, da de var på reise for å underholde amerikanske soldater i Midtøsten.

Ble antastet

Tweeden, som jobber i radiostasjonen KABC i Los Angeles, sier Franken hadde skrevet en sketsj til showet, og at han insisterte på at de måtte øve på et kyss under prøvene. Radioverten sier hun forsøkte å motsette seg kyssingen, men at han tvang seg på henne.

Franken, som er tidligere komiker i det populære TV-showet Saturday Night Live og som ble valgt inn som senator fra Minnesota i 2008, føyer seg inn i en lang rekke menn som nå anklages for seksuell trakassering.

Ber om unnskyldning

I en uttalelse sier han at «han ikke husker sketsjen på samme måte», men at han ber om unnskylding. Han sier også at «han ikke skulle ha posert med hendene på brystene hennes mens hun sov».

Trump har så langt ikke kommentert overgrepsanklagene mot sin partifelle og senatorkandidat Roy Moore, men via en talskvinne har han sagt at Moore bør trekke seg dersom påstandene stemmer.

Flere kvinner har den siste tiden anklaget Moore for seksuelle overgrep eller trakassering. Alle var under 18 år gamle, den yngste bare 14, da det skal ha skjedd.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Al Franken
 3. Seksuell trakassering
 4. Sosiale medier
 5. Overgrep
 6. Donald Trump

Relevante artikler

 1. NYHETSANALYSE

  Tre av de fem siste presidentene er anklaget for seksuell trakassering og voldtekt. Nå ryster #metoo Washington.

 2. VERDEN

  Populær senator trekker seg etter anklager om sextrakassering

 3. VERDEN

  Trump fortsetter å støtte Moore

 4. NYHETSANALYSE

  Hun kan bli demokratenes fremste våpen mot Trump. Nå rydder Gillibrand bort tafsere i eget parti.

 5. VERDEN

  Velgerne: Hyklersk av Trump å refse antastere

 6. VERDEN

  Beskyldes for upassende oppførsel. Nå krever kvinnelige demokrater Frankens avgang .