Verden

En tur utendørs her kan føre til bot, fengsel og svartelisting

De 4,8 millioner innbyggerne i Xiaogan får bare forlate hjemmet hvis de skal føde, i begravelse, er syke eller har prekære arbeidsoppgaver.

En ambulanse beveger seg gjennom bil- og folketomme gater i Xiaogan i Kina lørdag 15. februar. Foto: Hu Huhu/Xinhua

  • Carl Alfred Dahl
    Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder

«Alle bosatt i urbane strøk må forbli hjemme og har strengt forbud mot å gå ut. Landsbybeboere har strengt forbud mot å besøke hverandre eller avholde alle former for samlinger. Alle kjøretøy, inkludert motorsykler og sykler, er forbudt på veiene. Alle ikke-vesentlige offentlige steder må stenges.»

Denne beskjeden ble nylig sendt ut fra komiteen som håndterer virusutbruddet i Xiaogan, 60 km nordvest for Wuhan, skriver South China Morning Post.

Mer enn 2700 mennesker er smittet og minst 70 har dødd som følge av koronaviruset i millionbyen Xiaogan. Bare Wuhan har flere tilfeller.

Les også

Direkte: Vi følger utviklingen av det nye koronaviruset

Trafikkpolitibetjenter i beskyttelsesutstyr sjekker alle biler som beveger seg rundt i byen. Foto: Hu Huhu / Xinhua

Butikker og apotek er åpne, men ingen får ta imot kunder

Xiaogan har vært isolert siden 25. januar, motorveiene har vært blokkert, og hoteller og restauranter har vært stengt, melder avisen.

De som bryter forbudet risikerer å fengsles i ti dager, merkes som «upålitelig» på myndighetenes svarteliste og en bot på 500 yuan, tilsvarende 660 kroner.

Unntak gis til helsearbeidere, folk som frakter nødvendige varer, myndighetspersoner som arbeider med å hindre og kontrollere epidemien, og privatpersoner som må reise hjemmefra på grunn av sykdom, fødsel eller begravelse, skriver South China Morning Post.

En rekke matbutikker og apoteker tillates å holde åpent, men ingen kundene får ikke oppsøke butikkene. I stedet kan innbyggerne bestille varer på en app, og få varene levert dagen etter.

Les også

  1. Fortellinger fra Wuhans begravelsesbyråer sår tvil om virusdødstallene

  2. Sykehusdirektør i Wuhan bekreftet død av virus

Les mer om

  1. Koronaviruset