Verden
Athen.

Mager May Day

God avstand mellom deltagerne da den greske fagforeningen med utspring i kommunistpartiet tok til gatene i Athen 1. mai. Også en annen fløy markerte dagen: I Paris la Marine Le Pen ned blomster ved statuen av nasjonalikonet Jeanne d’Arc.

  • Kristian Havnes Klemetzen
    Journalist

Slik ble 1. mai markert rundt omkring i verden – i en magrere utgave tilpasset virussituasjonen.

Athen.

Den militante fagforeningen PAME overholdt avstandsreglene under sin 1. mai-markering på Grunnlovsplassen (Syntagma-plassen) utenfor parlamentet i den greske hovedstaden.

Istanbul.

Det ble ikke gjort da tyrkiske fagforeningsledere barket sammen med politiet i Istanbul. Opprørspoliti nektet demonstrantene å markere dagen på Taksim-plassen ettersom Tyrkia har innført portforbud i tre dager.

Istanbul.
Paris.

Ytre høyre-politikerne Marine Le Pen og Jordan Bardella hadde på seg ansiktsmasker da de la ned blomster ved statuen av Jeanne d’Arc i Paris. Demonstranter fra ytre høyre samles vanligvis ved statuen av nasjonalheltinnen på 1. mai. Politiet stoppet alle forsøk på demonstrasjoner i Frankrike.

Paris.
Seoul.

Sørkoreanske medier skriver at landet torsdag for første gang siden 15. februar ikke hadde nye lokale smittetilfeller. Under 1. mai-markeringen i hovedstaden ble tiltakene opprettholdt.

Seoul.
Zürich.

Folk tok til balkongene for å kreve rettferdig inntektsfordeling i Sveits. Mens millioner av mennesker til vanlig markerer arbeidernes internasjonale kampdag i gatene, har viruset flyttet mye av aktiviteten til internett i år. Ved Brandenburger Tor i Tysklands hovedstad lå et enslig banner på asfalten: «Man er ikke alene i solidaritet».

Berlin.

Les mer om

  1. 1. mai