Verden

Republikaneren Colin Powell vil stemme på Joe Biden

USAs president Donald Trump fikk kraftig kritikk da han forrige mandag sørget for at fredelige demonstranter ble fjernet foran Det hvite hus, før han selv gikk bort til en kirke og lot seg fotografere med bibelen i hånden.

President Donald Trump er i ferd med å vende ryggen til grunnloven, mener USAs tidligere utenriksminister, republikaneren Colin Powell.

  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Den pensjonerte generalen kom med skarp kritikk av Trump da han søndag avslørte at han kommer til å stemme på Demokratenes presidentkandidat Joe Biden i valget i november.

Trump er en fare for demokratiet, og de gjentatte løgnene som kommer ut av Det hvite hus, har svekket USAs omdømme i verden, mener Powell.

Les også

Trumps tidligere forsvarsminister går hardt ut mot presidenten

– Vi har en grunnlov. Vi er nødt til å følge den grunnloven. Og presidenten har beveget seg bort fra den, sier Powell i et intervju med CNN.

Powell, som har jobbet for både George W. Bush og Ronald Reagan, stemte ikke på Trump i 2016.

Tidligere utenriksminister Colin Powell fotografert under et arrangement i 2015.
Les også

General ikke alene: Tidligere tause tar til orde, og Trump-forsvarere viker unna

Powell er den foreløpig siste av flere tidligere militære toppledere i USA som de siste dagene har kritisert president Trump.

Tidligere forsvarssjef Martin Dempsey skriver på Twitter at «Amerika er ikke en slagmark. Våre landsmenn er ikke fienden». river han.

Tidligere forsvarsminister Jim Mattis sa tidligere i uken til magasinet The Atlantic at «Donald Trump er den første presidenten i min levetid som ikke gjør noe for å forene det amerikanske folket – han later ikke engang som han prøver. I stedet prøver han å splitte oss», sier Mattis

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Trump
  3. Joe Biden
  4. Donald Trump
  5. USA