Barr stiller ikke til høring i Representantenes hus

USAs justisminister William Barr sier han ikke kommer til å stille til høring i Representantenes hus om spesialetterforsker Robert Muellers Russland-rapport torsdag.

William Barr under høringen i Senatet i Washington onsdag.
  • NTB

– Justisministeren har informert oss om at han ikke kommer til å møte til morgendagens høring, sier demokraten Jerry Nadler, som leder justiskomiteen i Representantenes hus.

Onsdag møtte Barr i justiskomiteen i Senatet, der republikanerne har flertall.

Under høringen i Senatet stilte demokratene spørsmål ved justisministerens oppsummering av Muellers 448 sider lange granskingsrapport om anklagene om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Les også

Mueller kritiserte Barrs sammendrag

Høringen skulle fortsette i Representantenes hus torsdag, men er altså nå avlyst. Der skulle medlemmer av komiteen få stille Barr spørsmål.

– Han blir skremt

Nadler anklager Trump-administrasjonen å forsøke å «diktere» vilkårene for høringen og at de prøver å «stå imot Kongressen».

Han tror årsaken til at Barr ikke stiller opp, er at han ikke vil.

– Han blir skremt av må møte en dyktig advokat, sier Nadler.

Les også

Løgner, press og propaganda: dette avslører Muellers rapport om Trump

Talsperson for det amerikanske justisdepartementet Kerri Kupec sier Nadlers insistering på at kongressmedlemmer skal få lov til å stille spørsmål til Barr er «upassende».

Kupec sier justisministeren er «glad for å kunne engasjere seg direkte» med medlemmene av komiteen for å svare på deres spørsmål.