Forvirret? Disse bildene forklarer punkt for punkt hvorfor USAs president nå risikerer riksrett.

Donald Trump mener det er konkurrenten Joe Biden som bør etterforskes. Her er sakens bakgrunn forklart på tre minutter.

I februar 2014 ble Ukrainas president Viktor Janukovitsj kastet etter et folkelig opprør.
Janukovitsj hadde fått bistand fra den amerikanske lobbyisten Paul Manafort. En ukrainsk korrupsjonsetterforskning settes i gang.
I mai samme år velges Hunter Biden, sønnen til daværende visepresident Joe Biden, til styret i ukrainske Burisma Holdings. Selskapet eies av en oligark som er blant de korrupsjonsanklagede.
I desember 2015 krever Joe Biden og andre vestlige ledere at Ukraina sparker etterforskningsjefen Viktor Shokin fordi han har gjort for lite mot landets massive korrupsjon.
Hvis ikke kan Ukraina glemme å få en milliard dollar i lånegarantier, sier Biden. Shokin blir avsatt tre måneder etter.
I november 2016 velges republikanske Donald Trump jr. til USAs president.
I mai 2018 stopper Ukraina samarbeidet med Robert S. Muellers etterforskning fordi de frykter at det kan skade forholdet til Trump.
I 2019 forteller Mueller-rapporten om russisk innblanding i 2016-valget.
Komikeren Volodymyr Zelenskij blir samme år valgt til Ukrainas nye president. Hunter Bidens periode som styremedlem i det ukrainske selskapet er nå ferdig.
Far og sønn Biden har ikke gjort noe galt, sier Jurij Lutsenko, Ukrainas nye sjefetterforsker, i mai.
Trump gir seg ikke. «Forestill deg at jeg hadde gjort det samme», sier han på Fox news i mai
Like etter varsler Trump-administrasjonen at de vil frigi penger til Ukraina. I juli blir det kjent at de har holdt tilbake nær 400 millioner dollar i Ukraina-støtte.
I en samtale med Ukrainas president i sommer bringer Trump flere ganger opp etterforskning av far og sønn Biden. Den avsatte ukrainske sjefetterforskeren Shokin forteller at Biden-saken var grunnen til at han måtte gå.
Rudy Giuliani, Trumps advokat, skal i tillegg ha oppmuntret Ukrainas regjering til å etterforske Hunter Biden.
I september møter Trumps visepresident Mike Pence Ukrainas president Zelensky på en markering i Polen. Pence sier de ikke diskuterte Biden.
Washington Post har «sikre kilder» på at Trump «prøvde å tvinge» Ukrainas president til å etterforske Joe Biden, og dermed gripe inn i USAs kommende presidentvalg.
Trump-administrasjonen frigir pengene de har holdt tilbake. Washington Post skriver at Trump skal ha gitt «et løfte» i samtaler med en «utenlandsk leder».
Rudy Giuliani sier det ville vært greit om Trump holdt tilbake penger for å få Ukraina til å etterforske far og sønn Biden.
Mandag denne uken sa Trump at Ukraina-pengene kan ha blitt holdt tilbake grunnet «korrupsjonssaker», tirsdag endrer han til at han faktisk holdt pengene tilbake. Trump lovet også å offentliggjøre utskriften av samtalen med Ukrainas president.
Tirsdag åpnet Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus, for offisiell gransking av om det er grunnlag for riksrett mot Trump. Onsdag ble utskriften av Trumps samtale med president Zelenskij offentliggjort. Kilde: The Washington Post