Verden

De sier de skal beskytte kvinner og andre mot migranter. I virkeligheten skaper de kaos.

Høyreekstreme fra både Forza Nuova og Casa Pound deltok i det som ble en voldelig protest mot at romfamilier skulle få komme til dette området i utkanten av Roma i vår. Her møter de italiensk politi.

De marsjerer i uniform, tøffer seg, er hypermaskuline og vil redde kvinner fra farlige migranter. Borgervernsgrupper lever og vokser i Europa.

  • Helle Aarnes
    Helle Aarnes
    Journalist

I utkanten av Roma står et trettitall rasende mennesker i flokk og skriker mot en kvinne. Hun har vært og handlet med barna og prøver å få dem med inn i familiens nye leilighet. Familien tilhører romfolket.

I tre dager har rasende nyfascister holdt stand utenfor huset. De har mobilisert fordi det er blitt kjent at romfamilien har fått tildelt en statlig leilighet. Tidvis har de vært så aggressive at familien ikke har turt å gå ut. Denne tredje dagen står enkelte av nyfascistene bare et par meter fra mor og datter. De skriker at de skal voldtas, de skal dø, de skal bort, at de ikke er italienere. Til slutt må politiet eskortere familien inn i leiligheten.

Les hele saken med abonnement