- Tror den norske flyvertinnen var et tilfeldig offer

Den norske flyvertinnen som ble funnet drept på et hotellrom København i går, skal obduseres i dag. Politiet saumfarer overvåkingsbilder på jakt etter gjerningsmannen.

Ove Dahl, sjef for drapsavsnittet i København-politiet, utenfor Radisson Blu Hotel i København.

Den 42 år gamle flyvertinnen fra Lunner kommune ble funnet død på Radisson Blu-hotellet i i København ved 11-tiden i går. Etterforskningen tyder på at drapet fant sted

Les også

Norsk flyvertinne (42) funnet drept på hotell

.

— Jeg har aldri sett en arbeidsplass med så mye overvåkning så mange steder.
Ove Dahl, drapssjef i København-politiet.

Vitner har forklart at de på det tidspunktet hørte bankelyder, bråk og skrik fra etasjen der kvinnen bodde. Det skal ikke ha vært tegn til innbrudd på rom 2025, og politiet tror derfor at drapsofferet har åpnet døren for gjerningsmannen.

- Hadde ikke kontakt med noen

— Vår etterforskning har gått på å få klarlagt om hun har vært i kontakt med noen eller hatt en avtale på byen, sier drapssjef Ove Dahl i København-politiet til Politiken.

- Men ut fra det bildet vi har dannet oss, er min umiddelbare formodning at hun ikke har vært i kontakt med noen, og at hun kan være et tilfeldig offer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Politiets kriminalteknikere jobbet i natt med å sikre spor på Radisson Blu Hotel. (FOTO: Hans O. Torgersen)

Undersøker andre rom

Den norske kvinnen sjekket inn på hotellet sammen med tre andre besetningsmedlemmer fra SAS ved 16-tiden mandag, og trakk seg tilbake til rommet sitt. Hun skulle fly videre til Asia tirsdag.

Drapssjefen beskriver drapet som svært brutalt, men utelukker at kvinnen har vært utsatt for seksuelle overgrep. Kvinnen var fulltpåkledd da hun ble funnet, og ifølge nyhetsbyrået Ritzau skal det heller ikke være tegn til at noe er stjålet fra rommet.

Politiet har rutinemessig undersøkt andre hotellrom i samme etasje, men har ikke konkrete mistanker mot hotellgjester.

Obduseres i dag

Kvinnen skal obduseres i formiddag. Da håper politiet å få vite hva slags gjenstand som ble brukt til drapet. Det er klart at det er blitt brukt slagvåpen, men Dahl utelukker ikke at gjerningsmannen også kan ha brukt andre våpen. Ifølge EkstraBladet tror politiet at det også er brukt kniv.

Av hensynet til den videre etterforskningen vil Dahl ikke opplyse hvilke konkrete spor politiet forfølger.

– Vi har mange gode ideer og teorier, men dem vil jeg ikke dele med pressen. Gjerningsmannen er jo stadig på frifot og han skal ikke kunne lese i pressen hva vi gjør videre, sier Dahl til Politiken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det var i 21. etasje i dette hotellet at drapet fant sted. (Foto: Brian Bergmann / SCANPIX)

— Tror vi vil finne gjerningsmannen

20 etterforskere og seks kriminalteknikere har jobbet med å sikre spor og innhente opplysninger som kan identifisere drapsmannen.

Samtlige innganger, heiser og nødutganger på hotellet er utstyrt med overvåkningskamera, og politiet

Les også

Kan ha filmet gjerningspersonen

.

— Vi har store mengder med overvåkningsmateriale. Og vi har funnet interessante ting, sa Ove Dahl til Aftenposten.no mandag kveld.

Det vil ta lang tid å gå gjennom et så stort materiale, men Dahl føler seg sikker på at de vil finne bilder av drapsmannen idet han forlater åstedet - antagelig med blod på klærne.

- Jeg tror vi vil finne bilder av gjerningsmannen. Jeg har aldri sett en arbeidsplass med så mye overvåkning så mange steder. Det er godt vi har et omtrentlig drapstidspunkt, ellers hadde vi vært på dypt vann, sier Dahl til Politiken.

Kriseteamet i kvinnens hjemkommune Lunner er varslet og bisto mandag kveld familien.