Hundrevis pågrepet etter demonstrasjoner i Hviterussland

Over 800 demonstranter er ifølge menneskerettighetsgruppen Vjasna pågrepet i Hviterussland etter nye protester mot president Aleksandr Lukasjenko.

Maskerte sikkerhetsstyrker gikk hardhendt til verks mot demonstranter i Hviterusslands hovedstad Minsk søndag.

Bilder viser maskerte sikkerhetsstyrker som søndag hardhendt arresterer demonstranter i hovedstaden Minsk.

Politiet satte også inn vannkanoner mot de tusenvis av demonstrantene som søndag hadde møtte fram for å vise sin misnøye mot utfallet av presidentvalget 9. august. Siden valget har protester blitt avholdt hver helg. Demonstrantene hevder valget, der Lukasjenko sikret seg en sjette periode, var preget av fusk.

Mange mener også at den hviterussiske opposisjonspolitikeren Svetlana Tikhanovskaja er den rettmessige vinneren av valget.

Tikhanovskaja gratulerte lørdag Joe Biden med seieren i valget i USA, og sa at hun håper å få anledning til å møte den påtroppende presidenten.

– Jeg tror Biden snart vil møte den rettmessig valgte presidenten i et nytt og fritt Hviterussland, sa Tikhanovskaja.

Biden har tidligere uttrykt støtte for opposisjonen i Hviterussland og sagt han vil utvide amerikanske sanksjoner mot landet.

Lukasjenko har på sin side uttalt at han mener valget i USA var et «hån mot demokratiet».

Heller ikke EU anerkjenner det offisielle valgresultatet i Hviterussland, og fredag innførte EU sanksjoner mot blant annet Lukasjenko. EU-sanksjonene omfatter nå 59 personer som har bidratt til undertrykking av opposisjonen.